Matmerk

Norsk salt hedret av stjernekokk!

Del

- Klart Havsnø fortjener Spesialitet-merket for unik smak. Vi bruker det selv på Statholdergaarden, og saltet som North Sea Salt Works på øya Gossen i Møre lager er et håndhøstet flaksalt av fabelaktig kvalitet, sa stjernekokk og restauratør Bent Stiansen da han nylig overrakte Spesialitet-merket til saltet Havsnø.

f.v: Bent Stiansen, Michal Bietz Øverland, Arve Øverland, Nina Sundqvist
f.v: Bent Stiansen, Michal Bietz Øverland, Arve Øverland, Nina Sundqvist

-        Vi er veldig glad for den gode responsen vi har fått på saltet vårt både lokalt og rundt i landet. Det gir en god varme når man legger hjerte og sjel inn i et sånt prosjekt. Å bli anerkjent av Matmerk og bli tildelt Spesialitet-merket er som å få en sekser til en eksamen du har jobbet knallhardt for, sier Arve Øverland i North Sea Salt Works.

Den lille, familiedrevne saltfabrikken North Sea Salt Works har bare eksistert i litt over to år, men har allerede fått mye oppmerksomhet. Saltet utvinnes på håndverksmessig vis fra rent sjøvann fra leia utenfor øya Gossen. Resultatet er kritthvite, sprø saltflak med en ren og mineralsk saltsmak.

-          Å få norsk fingersalt salt på bordet, er vi de fremste til å heie på.  At stolte lokale produsenter tar opp igjen gamle tradisjoner og satser, det står det respekt av. Klart man kan lage et gourmetprodukt av rent norsk sjøvann, sier administrerende direktør i Matmerk, Nina Sundqvist.

Det var lenge vanlig å lage salt langs Vestlandskysten, men fremveksten av billig importsalt førte etter hvert til at denne tradisjonen døde ut, og Norges siste saltverk ble lagt ned på slutten av 1800-tallet. Salttradisjonen lå lenge brakk, men North Sea Salt Works er nå én av flere små produsenter som lager kvalitetssalt.

Tildelt av uavhengig fagjury

Spesialitet garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet. – Jeg synes det er moro med salt fra norske havområder, og det at saltet høstes fra de øverste, lette saltlagene gir et flott, flaket salt, sier fagjurymedlem Britt Kåsin.

Nøkkelord

Kontakter

Arve Øverland, North Sea Salt Works, tlf: 932 34 313

Bilder

f.v: Bent Stiansen, Michal Bietz Øverland, Arve Øverland, Nina Sundqvist
f.v: Bent Stiansen, Michal Bietz Øverland, Arve Øverland, Nina Sundqvist
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Matmerk

Matmerk
Matmerk
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.matmerk.no/

Matmerk er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse. Vi har også ansvar for Kvalitetsystemet i landbruket og Inn på tunet.

Følg saker fra Matmerk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Matmerk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Matmerk

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom