Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp fordømmer overdreven bruk av makt i Gaza

Del

Siden demonstrasjonene startet i Gaza 30. mars har 97 personer blitt drept og 12.271 (inkludert flere hundre barn) blitt skadet. Norsk Folkehjelps generalsekretær, Henriette Killi Westhrin, sender på vegne av medlemmer og ansatte kondolanser til familiene til de drepte palestinerne.

Norsk Folkehjelp fordømmer overdreven bruk av makt mot palestinske sivile, inkludert barn.

–Vi er sjokkerte og opprørte og ønsker å uttrykke Norsk Folkehjelps solidaritet med alle palestinere, sier Westhrin.

–Vi er forpliktet til å gjøre mer. Norsk Folkehjelp har vært tilstede i Palestina siden 1986. Vi vil fortsette den humanitære bistanden og støtte våre partneres visjon om en fri og demokratisk palestinsk stat der alle palestinere har tilgang på grunnleggende menneskerettigheter og hvor kvinner og ungdom er en del av beslutningsstrukturen i samfunnet.

The Association of International Development Agencies (AIDA) i Palestina har oppfordret tredjestater til å fordømme Israels ulovlige drap. AIDA vil også øke presset mot Israel for at de skal stoppe praksisen med å bruke skarp ammunisjon mot ubevæpnede demonstranter som er i strid med Israels forpliktelser under internasjonal lov, og for at de skal stoppe sin ulovlige blokade av Gazastripen. I tråd med uttalelser fra FNs generalsekretær Antonio Guterres oppfordrer AIDA tredjestater til å kreve uavhengige og troverdige undersøkelser av hendelsene, og for at de som står bak skal holdes til ansvar. (Fullstendig erklæring her). Norsk Folkehjelp støtter sammen med 78 internasjonale organisasjoner disse kravene.

Tallene ovenfor er bekreftet av the United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs (OCHA)15. mai kl 20.30, men demonstrasjonene forventes å fortsette til 5. juni. Gazas helsesektor er allerede under alvorlig press for å takle det massive antallet skadede og døde. Årevis med blokade, den interne splittelsen og den kroniske energikrisen har ført til at viktige tjenester i Gaza knapt er i stand til å fungere. Derfor haster det med tredjestaters svar til AIDAs krav.

Kontakter

Henriette Killi WesthrinGeneralsekretær

907 96 835

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom