Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp-ansatt mistet livet i ulykke

Del

En av Norsk Folkehjelps mineryddere, Ngo Thien Khiet (45), døde i dag etter en tragisk mineulykke i Quang Tri, Vietnam.

Ngo Thien Khiet ble behandlet av Norsk Folkehjelps førstehjelpspersonell på ulykkesstedet og deretter fraktet til sykehus. Dessverre døde han av skadene. En av våre øvrige ansatte, Ngyen Van Hao (43), ble også såret i ulykken, men hans tilstand er stabil.

 – Dette er en tragisk ulykke og vi arbeider nå for å avdekke årsakene og bistå avdødes familie. Samtidig jobber vi for å ivareta vår kollega som nå ligger såret på sykehuset, sier Per Nergaard, fungerende generalsekretær i Norsk Folkehjelp.

Norsk Folkehjelp sender våre kondolanser til Ngo Thien Khiet sin familie og venner.

– Våre tanker er med dem i denne vanskelige situasjonen, sier Nergaard.

Ulykken fant sted da et team fra Norsk Folkehjelp i dag tidlig lokal tid søkte etter klasebomber og andre eksplosiver i en risåker hvor lokale gårdbrukere nylig har høstet ris.

– Sikkerhet er vår prioritet nummer én for alle våre ansatte. Dessverre viser denne ulykken at det er umulig å gardere seg helt mot farene våre mineryddere utsettes for hver dag i sine livsviktige jobber, sier Nergaard, som også er leder for sikkerhet og krisehåndtering i Norsk Folkehjelp.

Dette er den første ulykken relatert til udetonerte eksplosiver i Quang Tri-provinsen i 2016.

Minerydding i Vietnam og Norsk Folkehjelp sin rolle

Siden krigens slutt i 1975 er mellom 100 000 og 140 000 mennesker registrert som ofre for ueksplodert ammunisjon i Vietnam. De reelle tallene er trolig høyere.

Norsk Folkehjelp har arbeidet i Vietnam siden 2007. Vi samarbeider med en lokal, vietnamesisk mineryddingsorganisasjon om å rydde miner og eksplosiver i Quang Tri-provinsen.

Etter Vietnam-krigen og konflikter med Kina og Kambodsja på 1970-tallet er Vietnam tungt belastet med eksplosive rester etter krig, og er det landet i verden som har det største problemet med blindgjengere etter klasebomber.

Mer info om Norsk Folkehjelp sitt mineryddingsprogram i Vietnam her.

For mer informasjon ta gjerne kontakt med Per Nergaard, fungerende generalsekretær i Norsk Folkehjelp på telefon 90980311.

Nøkkelord

Kontakter

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom