Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp: -Folk har vært flinke til å ta hensyn til forholdene

Del

Norsk Folkehjelp har så langt registrert 41 oppdrag i påsken, noe som er på samme nivå som fjoråret.

Mannskapene fra Norsk Folkehjelp har vært i påskeberedskap siden fredag 7. april og når påskeaften er over, er det registrert 41 oppdrag. Dette er på samme nivå som fjoråret, da det ble registrert 58 aksjoner i løpet av hele påsken.

Før den store utfarten ble årets påsketurister oppfordret om å ta hensyn til forholdene, da både skredfare og snøforhold har vært svært varierende rundt omkring i landet. Mange steder har det blitt meldt om lite og råtten snø.

-Vi kan bare konkludere med at de som har vært på fjellet i påsken har vært flinke til å ta hensyn til lokale forhold, og det er flott å se, sier Live Kummen, leder for Norsk Folkehjelp Sanitet.

Før påsken startet ble snøskredfaren justert til moderat over hele landet, men dette er likevel ikke risikofritt. Faren er da at skiløpere undervurderer skredfaren i terrenget, men Norsk Folkehjelp har ikke mottatt noen skredalarmer i løpet av årets påske.

-Med den skredfaren vi hatt den siste uken kreves kunnskap, erfaring i rutevalg og evne til å identifisere skredproblem for å kunne ferdes trygt i skredterreng, sier fagleder for skred i Norsk Folkehjelp, Vegard Standahl Olsen.

De fleste oppdragene som mannskapene har vært ute på den siste uka, har dreid seg om skiløpere som har skadet seg på tur. Mest å gjøre har det vært for lokallagene i Hedmark, Troms og Rogaland.

-Det har vært en jevn strøm av oppdrag hele påsken, men heldigvis har det vært få alvorlige hendelser. Den type skader vi har hatt mest av i påsken, er skiløpere som har skadet seg i foten eller kne og ikke har greid å komme seg hjem igjen på egen hånd, sier Live Kummen.

Norsk Folkehjelp har også vært utkalt på flere leteaksjoner den siste uka, men disse har i liten grad vært preget av påskehøytiden. Kun to av ni leteaksjoner har vært etter savnede skiløpere, og ved begge tilfellene ble de savnede funnet i god behold.

Kontakter

Ida Kroksæter,
Kommunikasjonsrådgiver i Norsk Folkehjelp
E-post: idakr@npaid.org
Mobil: 456 14 852

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom