Norges Kampsportforbund

Norgesmesterskap i jujutsu

Del

Sarpsborghallen huser denne helgen NM i jujutsu med utøvere fra hele landet.

Norgesmesterskapet arrangeres av Sentrum Kampsport klubb og er en del av det større arrangementet Combat Challenge. Det arrangeres også konkurranser i karate og kickboxing under samme tak. 

Det skal kåres Norgesmestre i kurranseformene Duo, Fighting og Ne Waza. 

Duo er en oppvisningsform der to utøvere demonstrerer selvforsvarsteknikker mot uavtalte angrep, som annonseres av dommeren. Utførelsen blir vurdert, og det gis poeng.

Fighting er en konkurranseform der to utøvere kjemper mot hverandre etter et bestemt regelverk, som tillater slag, spark, grep og kast. Bare semikontakt tillates i slag/spark-delen.

Ne Waza(BJJ): Man starter oppe og når man har fått grep på motstanderen handler det om å komme seg ned på bakken i god posisjon. Kampen fortsetter på bakken. En Ne Waza-kamp varer i 4-6 minutter.

Jujutsu-utøvere bruker hvite drakter med belte rundt livet. Beltefargen viser utøverens nivå, og det finnes 5-10 grader (kyu) før det svarte beltet og deretter 10 grader (dan) av det svarte beltet.

Det hele starter i Sarpsborghallen kl. 10.00 lørdag 3.november. 

Bilder

Lenker

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge. 

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom