NHO Mat og Drikke

Norgesmester slo minister i kjøttduell

Del
Mat- og landbruksminister Jon Georg Dale måtte se seg slått av regjerende Norgesmester i kjøttfag, Mathias Nilsen, da de to møttes til kjøttskjærerduell under åpningen av Matstreif i dag.
Regjerende Norgesmester i kjøttfag, Mathias Nilsen, tok en hårfin seier over Mat- og landbruksminister Jon Georg Dale i kjøttskjæreduellen under åpningen av Matstreif. Foto: NHO Mat og Drikke
Regjerende Norgesmester i kjøttfag, Mathias Nilsen, tok en hårfin seier over Mat- og landbruksminister Jon Georg Dale i kjøttskjæreduellen under åpningen av Matstreif. Foto: NHO Mat og Drikke

Statsråden, som er faglært kjøttskjærer og har praksis fra både Nortura og Johs Jacobsen kjøtt AS, svingte slaktekniven i åpenbart vante bevegelser men måtte likevel gi tapt mot den regjerende Norgesmesteren og lærlingen Mathias Nilsen.

-  Han er kjøttskjærer, jeg er butikkslakter. Kjøttskjærerne jobber under høyt tidspress så jeg er redd han tar meg på tid, sa den regjerende Norgesmesteren i forkant av duellen.

Mathias Nilsen utdanner seg til kjøttskjærer ved Matindustriens Opplæringskontor og går i lære i familiens tradisjonsrike bedrift, Høvikveien Kjøtt og Kolonial i Bærum. Han er en av 6 kjøttfaglige talenter som møtes til NM i kjøttfag i morgen 3. september.

Du kan følge morgendagens norgesmesterskap med egne øyne i Mattreifs konkurransetelt på Rådhusplassen fra kl. 11:30

Stort behov for fagarbeidere i kjøttbransjen
Dommer i dagens duell og prosjektleder for NM i kjøttfag og spesialrådgiver for kompetanse i NHO Mat og Drikke, Espen Lynghaug, er selv fagutdannet kjøttskjærer.

- Kjøttbransjen har et stort behov for dyktige fagarbeidere. Det er en prioritert oppgave for NHO Mat og Drikke å synliggjøre kjøttfagene og ovenfor ungdom og foreldre, og vise hvilke muligheter en kjøttfaglig utdanning gir. Statsråd Dale og regjerende Norgesmester Mathias Nilsen er svært gode ambassadører for faget, sier en fornøyd Lynghaug etter å ha kåret duellens vinner.

Streif gjennom norsk mat og drikkekultur
Matstreif, Norges største matfestival, arrangeres hvert år i Oslo i regi av Innovasjon Norge. Årets festival er den 12 i rekken. 200.000 mennesker besøkte festivalen i fjor, og i år ventes det minst like mange besøkende. Årets festival finner sted på Rådhusplassen og på Kontraskjæret. NHO Mat og Drikke arrangerer NM i Kjøttfag i konkurranseteltet på Rådhusplassen fra kl. 11:30 på lørdag.

Rundt 200 utstillere innen mat og drikke deltar og du kan møte produsenter, smake på ting du ikke får ellers eller lære å bruke kjente råvarer på ny måte. Målet med festivalen er å øke entusiasmen og kunnskapen rundt norsk mat og drikkekultur.

Kontakter

Bilder

Regjerende Norgesmester i kjøttfag, Mathias Nilsen, tok en hårfin seier over Mat- og landbruksminister Jon Georg Dale i kjøttskjæreduellen under åpningen av Matstreif. Foto: NHO Mat og Drikke
Regjerende Norgesmester i kjøttfag, Mathias Nilsen, tok en hårfin seier over Mat- og landbruksminister Jon Georg Dale i kjøttskjæreduellen under åpningen av Matstreif. Foto: NHO Mat og Drikke
Last ned bilde

Om NHO Mat og Drikke

NHO Mat og Drikke
NHO Mat og Drikke
Middelthuns gate 27
0368 Oslo

23 08 86 80http://www.nhomd.no

NHO Mat og Drikke er en medlemsstyrt og partipolitisk uavhengig arbeidsgiver- og næringspolitisk organisasjon for bedrifter i mat-, drikke- og bionæringen. Foreningen ble etablert i 2015 etter en sammenslåing av de to organisasjonene NHO Mat og Landbruk og tidligere NHO Mat og Drikke.

NHO Mat og Drikke organiserer mer enn 1.800 virksomheter over hele Norge. Medlemsbedriftene sysselsetter nærmere 40.000 ansatte og arbeider innenfor mat- og drikkeproduksjon, skogbruk og tjenesteyting. 

NHO Mat og Drikke ivaretar medlemsbedriftenes behov for forutsigbare og konkurransedyktige politiske rammevilkår overfor nasjonale politiske myndigheter og internasjonale organer som EU og WTO. I tillegg ivaretar NHO Mat og Drikke medlemsbedriftenes interesser i de årlige tarifforhandlingene og gjennom det løpende arbeidet med lokale forhandlinger, tvistebehandlinger, juridisk rådgivning, bistand i enkeltsaker og kompetanseutvikling.

Følg pressemeldinger fra NHO Mat og Drikke

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO Mat og Drikke på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NHO Mat og Drikke

-Må ikke bli en sovepute28.8.2023 08:46:32 CEST | Pressemelding

Nye tall fra SSB viser at nordmenn grensehandlet for 2,6 milliarder i 2.kvartal 2023. – Høy inflasjon, dyrtid og en svak norsk krone må ikke bli en sovepute for regjeringen i arbeidet med å redusere grensehandelen. Utviklingen i grensehandelen viser tydelig at forbrukerne regner på om grensehandel lønner seg. Selv om det for mange ikke lønner seg akkurat nå, vil et hvileskjær fra regjeringen i arbeidet med å redusere grensehandelen kunne slå hardt tilbake når situasjonen endrer seg, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

Grensehandel: -Gledelig tilbakegang, men ingen varig løsning.30.5.2023 08:22:24 CEST | Pressemelding

Ny statistikk viser at nordmenn i 1. kvartal 2023 grensehandlet for 1,9 milliarder kroner. – Dette kan bety at norske avgiftslettelser og erfaringene fra pandemien har bidratt til å snu en utvikling som i senere år ellers har vist høy og økende grensehandel. Samtidig er 1,9 milliarder kroner brukt av nordmenn i Sverige, 1,9 milliarder kroner tapt i Norge. Det er et tap av verdiskaping og arbeidsplasser som regjeringen snarest mulig må gjøre noe med. Når en viktig forklaring på tilbakegangen trolig er høy prisvekst på mat i Sverige og svak kronekurs, må dette ikke bli en sovepute for Vedum og Vestre, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye