NorgesGruppen

NorgesGruppen og Lerøy lanserer Gladlaks, en 100 % sporbar og antibiotikafri laks

Del

Alle eksperter er enige om at vi bør spise mer sjømat, både av hensyn til folkehelsa og miljøet. Derfor går Norges største dagligvarekonsern sammen med sjømatselskapet Lerøy for å tilby forbrukerne en enda sunnere og tryggere laks. Gladlaks lanseres i NorgesGruppens butikker – Meny, Spar, Kiwi og Joker.

- Gladlaksen er sporbar fra egg til slakteferdig laks, og forbrukeren kan følge «sin laks» hele veien – fra den klekkes, via stadiene som yngel og smolt, til den settes ut i havet og vokser til ca. 5 kilo. Forbrukeren får vite hvor den har vokst opp, når den ble vaksinert, hva slags fôr den har fått, dato og sted for slakting og pakking. Alt er tilgjengelig for interesserte kunder, og dem blir det stadig flere av, forteller kategorisjef Vidar Olsen i NorgesGruppen.

- All norsk laks er sunn og av høy kvalitet. Når vi nå sammen med NorgesGruppen legger lista enda høyere, er det for å gi forbrukerne ekstra trygghet. Dette ved at vi garanterer en laks som er fòret med null antibiotika, null bruk av palmeolje, høyere krav til innhold av Omega 3 og som er 100 % sporbar, sier konsernsjef Henning Beltestad i Lerøy.

- Vi ønsker å bidra til økt kunnskap hos forbrukerne som kjøper vår laks i NorgesGruppens butikker. Dette gjennom større åpenhet rundt hvordan vi produserer vår laks og hvilke valg vi har tatt for å gi forbruker et enda tryggere produkt. Derfor lanserer vi også en egen hjemmeside, Gladlaks.no, hvor forbruker kan lese mer om Gladlaks, sier Beltestad.
Kysten av Norge er som skapt for havbruk og særlig egnet for produksjon av atlantisk laks og regnbueørret. Sammenlignet med annen husdyrproduksjon er havbruksnæringen en svært arealeffektiv og globalt miljømessig konkurransedyktig matproduksjon.

- Vi som driver havbruk, vet at forbruket av laks vil øke kraftig over hele verden i årene som kommer. Som en av verdens største produsenter av laks har vi et stort ansvar for en bærekraftig og miljøvennlig produksjon. Gjennom Gladlaks ønsker vi å garantere forbrukerne at vi er vårt ansvar bevisst og at de med største trygget kan velge vår laks, avslutter Beltestad.

Kontakter

Konsernsjef i Lerøy, Henning Beltestad: 91143545
Direktør næringspolitikk, Bård Gultvedt: NorgesGruppen: 91335104
Kategorisjef NorgesGruppen, Vidar Olsen: 90731094

Om NorgesGruppen

NorgesGruppen
NorgesGruppen
Karenslyst Allé 12-14
0213 OSLO

(+47) 24 11 31 00http://www.norgesgruppen.no
NorgesGruppen er landets største handelshus. Vår kjernevirksomhet er detalj- og engrosvirksomhet innenfor daglige forbruksvarer. Gjennom våre dagligvarekjeder representerer konsernet en markedsandel på 39,9 prosent innen dagligvarehandelen.

Følg saker fra NorgesGruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NorgesGruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NorgesGruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom