UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Norges flinkeste biologielever skal konkurrere om finaleplassene

Del

Årets flinkeste biologi-elever kommer fra åtte ulike fylker: Akershus, Hordaland, Møre og Romsdal, Oppland, Oslo, Rogaland, Sør-Trøndelag, og Troms. Neste uke (4-8. April) samles de i Oslo for å konkurrere om plassene i den internasjonale biologiolympiaden.

Det er første gang det holdes en biologiolympiade i Norge, selv om slike olympiader finnes i fysikk, kjemi, informatikk og matematikk (Abelkonkurransen). 

Biologiolympiaden i Norge er delt opp i tre runder. I første runde deltok 575 elever fra 16 ulike fylker. 76 av disse elevene kom videre til andre runde. Både første og andre runde holdes på skolen. I den tredje runden skal landets 16 flinkeste biologi-elever konkurrere om 4 plasser i den internasjonale biologiolympiaden som holdes i Hanoi. 

Selve finalen holdes fredag 8. April, men hele uken (4-8. April) brukes til grundig forberedelse. Elevene vil få undervisning og lab-oppgaver som forberedelse til finalen. Professorer fra mange ulike fagområder holder foredrag for finalistene. Pensum for finalen er hele Campbell biology, som er en mye brukt pensumbok i biologi internasjonalt. Det faglige nivået er svært høyt, men det er forventet at elevene skal være i stand til å følge opplegget. 

Prøven blir rettet i løpet av kort tid, og svaret vil være klart fredag formiddag. Da får vi vite hvem som skal videre til Hanoi. Internasjonalt blir dette den 27. biologiolympiaden. Denne konkurransen går av stabelen 17-24. juli. Det er 68 ulike land som deltar. 

Ikke nøl med å kontakte oss for bilder og mer informasjon om finaleuka, eller se våre nettsider:

http://www.mn.uio.no/ibv/om/biologi-ol/

Nøkkelord

Kontakter

Vilde Olsson, kontaktperson for biologiolympiaden
vilde.olsson@ibv.uio.no

Lenker

Om UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
Sem Sælands vei 24
0371 Oslo

22 85 56 00http://www.mn.uio.no/

Det matematisk-naturvitskaplege fakultet har ein lang og stolt tradisjon innan forsking og undervising i dei klassiske realfaglege disiplinane. Fakultetet si verksemd dekkjer også eit breitt spekter av tverrfagleg forsking og ligg i front i Europa på fleire område.

Følg våre forskingsnyheiter på Titan.uio.no, som også er på Facebook og Twitter, eller abonner på nyheitsbrevet.

Følg saker fra UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom