Norske Kokkers Landsforening

Norges beste kokk kåres denne uken i Bergen

Del
NM i kokkekunst arrangeres av Norges Kokkemesteres Landsforening og i år er det Kokkenes Mesterlaug i Bergen som står for arrangementet. Ti kokker har slipt knivene til årets NM.
I årets konkurranse skal hovedretten lages på Gilde lam fra Hardanger. Foto: Gilde, Nortura Proff.
I årets konkurranse skal hovedretten lages på Gilde lam fra Hardanger. Foto: Gilde, Nortura Proff.

Grieghallen i Bergen fylles denne uken av kokker, supportere og matinteresserte. Norgesmesterskapet i kokkekunst går av stabelen i Bergen, og Kokkenes Mesterlaug i Bergen har ansvaret for arrangementet som går på rundgang i Norge.

NM i Kokkekunst er en individuell konkurranse der vinneren går videre til Nordisk mesterskap og får Kongepokalen, sier daglig leder Espen Wasenius i Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL).

I årets konkurranse skal deltakerne komponere en treretters meny til 12 personer hvor råvarene på forhånd er valgt av arrangøren NKL. Forretten skal være vegetarisk og hovedretten skal lages på Gilde lam fra Hardanger. Desserten skal komponeres med økologisk Valrhona sjokolade.

Dette er årets deltakere i NM
– I år har vi en sterk deltakerliste, og vi har store forhåpninger til Nordisk Mesterskap, sier Wasenius, og flere av dem kommer fra renommerte restauranter.

  • Kim Daniel Opseth Norbom fra Strand Restaurant
  • Kjell Patrick Ørmen Johnsen fra Credo Restaurant
  • Sondre Bruvik Ellingstad som jobber freelance
  • Caroline Øverland fra Spiseriet Restaurant Stavanger Konserthus
  • Odd Ivar Jørgensen fra Restaurant Caya
  • Lukasz Brekke fra 4Service Flesland
  • Morten Klever fra Publiko
  • Andre Larsen fra Thon Hotel Lofoten
  • Runa Kvendseth fra Statholdergaarden
  • Richard Eide Sundal fra Scandic St. Olavs plass
  • Frida Netland Berge fra To rom & Kjøkken
  • Jan Erik Hauge fra Palace Grill

Kontaktpersoner:

Espen A. Wasenius - daglig leder i Norges Kokkemesteres Landsforening (957 74 569)

Eva Danielsen - leder for NM for Kokkekunst 2017 (930 31 256)

Helge Johansen - president Norges Kokkemesteres Landsforening (976 71 575)

Bilder

I årets konkurranse skal hovedretten lages på Gilde lam fra Hardanger. Foto: Gilde, Nortura Proff.
I årets konkurranse skal hovedretten lages på Gilde lam fra Hardanger. Foto: Gilde, Nortura Proff.
Last ned bilde
I årets konkurranse skal hovedretten lages på Gilde lam fra Hardanger. Foto: Gilde, Nortura Proff.
I årets konkurranse skal hovedretten lages på Gilde lam fra Hardanger. Foto: Gilde, Nortura Proff.
Last ned bilde
Daglig leder i NKL Espen A. Wasenius
Daglig leder i NKL Espen A. Wasenius
Last ned bilde

Om Norske Kokkers Landsforening

Norske Kokkers Landsforening
Norske Kokkers Landsforening
Tollbugata 8A/B
0152 Olso

http://www.nkl.no

Norske Kokkers Landsforening er en nasjonal organisasjon som har til formål å fremme kokkefaget.

Følg pressemeldinger fra Norske Kokkers Landsforening

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norske Kokkers Landsforening på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norske Kokkers Landsforening

Kokkelandslaget Community Catering lager lunsj til Landbruks- og matminister Olaug Bollestad27.9.2019 15:00:26 CEST | Pressemelding

Kokkelandslaget Community Catering har sin første gjennomkjøring av sin OL meny. De skal servere 120 gjester i personalrestauranten i regjeringskvartalet. Blant lunsjgjestene er Landbruks- og matminister Olaug Bollestad. Dere treffer Kokkelandslaget og ministeren i kantine R6, i Landbruks- og matdepartementet. Mandag 30. september kl. 10:30-11:30. Kokkelandslaget Community Catering skal lage en stor meny i OL, og oppgaven er krevende med tanke på mangfold, antall retter, bærekraft og med et strengt kostøre. I tillegg skal alt skje på tid, og denne dagen skal laget også gjennomføre på tidsskjema. Norske Kokkers Landsforening er stolte over at vi for første sender tre Kokkelandslag til KOKKE OL. Når Kokkelandslaget Community Catering, reiser til KOKKE OL 2020, reiser de som Norge sitt første landslag i denne kategorien. Uttrekk fra oppgaven: HOT KITCHEN PROGRAM – “RESTAURANT OF COMMUNITY CATERING”: Number of guests: 120 Service: self-service based on a free-flow-system, in addition one m

Håvard Werkland hos Scandic Nidelven i Trondheim til topps i NM i Kokkekunst 201828.9.2018 09:28:50 CEST | Pressemelding

10 kokker har denne uken kjempet om seieren og Kongepokalen i NM i kokkekunst, som ble arrangert i Trondheim 26. og 27. september. Etter to dagers intensiv jobbing ble Håvard Werkland hedret med HMK pokal torsdag kveld. I tillegg til norgesmestertittelen får Håvard Werkland delta i Nordisk mesterskap på Island neste år, og automatisk en plass i “veien videre til Årets kokk 2019”.

Her er finalistene til NM i Kokkekunst 2018!8.6.2018 13:14:38 CEST | Pressemelding

Deltagere og utvelgelse 15 av Norges fremste faglærte kokker har komponert en 3-retters meny, som de har sendt inn til en anonym utvelgelsesjury. Juryen har nå valgt ut 12 finalister som skal konkurrere om tittelen Norgsmester i Kokkekunst og Kongepokalen. Navnene ble offentliggjort 8. juni kl 10.00. Konkurransen finner sted i Trondheim 26. og 27. september i Trondheim. Stine Sem fra Landbruks- og matdepartementet foresto kunngjøringen av de 12 finalistene sammen med konkurrranseansvarlig Svein Magnus Gjønvik fra Trondheim Kokkenes Mesterlaug på pressekonferansen 8. juni. Oppgave NM i kokkekunst 2018 Til konkurransen er det valgt ut norske råvarer av høy kvalitet med lang historie, i kombinasjon med mer trendy og nye råvarer: FORRETT: Hel, norsk piggvar oppdrett 2-3 kg og hel taskekrabbe fra Hitra eller Frøya. Reddikmix fra Hasle gård, sjalottløk fra Kåterud gård og Norsk Sellerirot. Retten skal bestå av piggvar som hovedråvare og de andre ingrediensene må inngå i retten. HOVEDRETT: Yt

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye