Norges Kokkemesteres Landsforening

Norges beste kokk kåres denne uken i Bergen

Del

NM i kokkekunst arrangeres av Norges Kokkemesteres Landsforening og i år er det Kokkenes Mesterlaug i Bergen som står for arrangementet. Ti kokker har slipt knivene til årets NM.

I årets konkurranse skal hovedretten lages på Gilde lam fra Hardanger. Foto: Gilde, Nortura Proff.
I årets konkurranse skal hovedretten lages på Gilde lam fra Hardanger. Foto: Gilde, Nortura Proff.

Grieghallen i Bergen fylles denne uken av kokker, supportere og matinteresserte. Norgesmesterskapet i kokkekunst går av stabelen i Bergen, og Kokkenes Mesterlaug i Bergen har ansvaret for arrangementet som går på rundgang i Norge.

NM i Kokkekunst er en individuell konkurranse der vinneren går videre til Nordisk mesterskap og får Kongepokalen, sier daglig leder Espen Wasenius i Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL).

I årets konkurranse skal deltakerne komponere en treretters meny til 12 personer hvor råvarene på forhånd er valgt av arrangøren NKL. Forretten skal være vegetarisk og hovedretten skal lages på Gilde lam fra Hardanger. Desserten skal komponeres med økologisk Valrhona sjokolade.

Dette er årets deltakere i NM
– I år har vi en sterk deltakerliste, og vi har store forhåpninger til Nordisk Mesterskap, sier Wasenius, og flere av dem kommer fra renommerte restauranter.

  • Kim Daniel Opseth Norbom fra Strand Restaurant
  • Kjell Patrick Ørmen Johnsen fra Credo Restaurant
  • Sondre Bruvik Ellingstad som jobber freelance
  • Caroline Øverland fra Spiseriet Restaurant Stavanger Konserthus
  • Odd Ivar Jørgensen fra Restaurant Caya
  • Lukasz Brekke fra 4Service Flesland
  • Morten Klever fra Publiko
  • Andre Larsen fra Thon Hotel Lofoten
  • Runa Kvendseth fra Statholdergaarden
  • Richard Eide Sundal fra Scandic St. Olavs plass
  • Frida Netland Berge fra To rom & Kjøkken
  • Jan Erik Hauge fra Palace Grill

Kontaktpersoner:

Espen A. Wasenius - daglig leder i Norges Kokkemesteres Landsforening (957 74 569)

Eva Danielsen - leder for NM for Kokkekunst 2017 (930 31 256)

Helge Johansen - president Norges Kokkemesteres Landsforening (976 71 575)

Bilder

I årets konkurranse skal hovedretten lages på Gilde lam fra Hardanger. Foto: Gilde, Nortura Proff.
I årets konkurranse skal hovedretten lages på Gilde lam fra Hardanger. Foto: Gilde, Nortura Proff.
Last ned bilde
I årets konkurranse skal hovedretten lages på Gilde lam fra Hardanger. Foto: Gilde, Nortura Proff.
I årets konkurranse skal hovedretten lages på Gilde lam fra Hardanger. Foto: Gilde, Nortura Proff.
Last ned bilde
Daglig leder i NKL Espen A. Wasenius
Daglig leder i NKL Espen A. Wasenius
Last ned bilde

Om Norges Kokkemesteres Landsforening

Norges Kokkemesteres Landsforening
Norges Kokkemesteres Landsforening
Tollbugata 8A/B
0152 Olso

http://www.nkl.no

Norges Kokkemesteres Landsforening er en nasjonal organisasjon som har til formål å fremme kokkefaget.

Følg saker fra Norges Kokkemesteres Landsforening

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kokkemesteres Landsforening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.