NHO Reiseliv

Norge vant sølv og bronse i Nordisk mesterskap

Del
Norge vant sølv og bronse under Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Trondheim i helgen.
Det ble sølv til servitørlærlingene og bronse til kokkelærlingene fra Norge under Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Trondheim i helgen. Foto: Ragnar Ydse
Det ble sølv til servitørlærlingene og bronse til kokkelærlingene fra Norge under Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Trondheim i helgen. Foto: Ragnar Ydse

Nordisk mesterskap ble arrangert i Trondheim fredag og lørdag. Vinneren ble kåret under en stor festbankett i Erkebispegården lørdag kveld.

Det norske servitørlaget, med lærlinger fra Brasserie France i Oslo, vant sølv og kokkelærlingene, fra Spiseriet i Stavanger, vant bronse. Danmark vant gull i begge kategorier.

– Det er kjempebra med sølv, og resultatet var fortjent. Nivået var veldig høyt, og danskene fortjente å vinne. De presterte veldig bra, sier servitørlærlingene Frida Willard Bjørkvold og Mathias Toresen.

– Servicen vår var jevnt over bra, og de tekniske tingene som flambering, transjering og dekantering satt. Vi gjorde det vi skulle uten feil og med en god presentasjon, og det er vi fornøyd med, sier Toresen.

To dagers konkurranse

Før en vinner kunne kåres måtte lærlingene gjennom en rekke konkurranseelementer i løpet av to dager.

Servitørene skulle dekke bord, mikse drinker, identifisere vin i blindtesting, transjere and, sette rett vin til maten som kokkene tilberedte, samt servere en fem-retters middag, hvor den siste retten var en dessert som skulle flamberes, en crêpe suzette.

Kokkene måtte lage to middager. En to-retters meny på fredagen, og en fire-retters meny på lørdagen, hvor ingrediensene ble presentert i en Mystery basket.

– Vi er godt fornøyd med medaljeplass, sier kokkelærling Arja Pedersen om bronsemedaljen i kokkeklassen.

– Det gikk best på lørdag både med hygiene og service, særlig etter andre rett. Men i starten var det litt hektisk, sier kokkekollega Kim Iamram.

 NHO Reiseliv har vært arrangør av konkurransen.

– Vi er svært glad for at vi har fått lov til å være vertskap for denne flotte konkurransen i år. Det har vært utrolig gøy å se det høye nivået og engasjementet hos disse lærlingene. Dette er en viktig konkurranse for reiselivet ved at den viser hva det vil si å være kokk og servitør og synliggjør hvor morsomme og varierte disse yrkene er, sier Vibeke Myrstad, fagsjef for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv.

Konkurransen holdt et svært høyt faglig nivå.

– Den gleden og stoltheten disse lærlingene utstråler under konkurransen viser at de har et stort engasjement for yrket sitt. Og slike konkurranser gir de unge og lovende lærlingene en mulighet til å bli enda bedre og finpusse kompetansen sin. Reiselivet har et stort behov for faglærte, dyktige ansatte, og vi ønsker oss flere slike flotte, kompetente ungdommer, sier Myrstad.

Fantastisk innsats 

– Vi i NHO Reiseliv vil gratulere de norske deltakerne med en fantastisk innsats og gode resultater under Nordisk mesterskap for kokk og servitørlærlinger. Vi gratulerer selvfølgelig også Danmark som imponerte stort i årets konkurranse, sier Myrstad

Nøkkelord

Kontakter

Hilde Nordlund, Kommunikasjonsrådgiver NHO Reiseliv. Mobil: 91647472

Bilder

Det ble sølv til servitørlærlingene og bronse til kokkelærlingene fra Norge under Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Trondheim i helgen. Foto: Ragnar Ydse
Det ble sølv til servitørlærlingene og bronse til kokkelærlingene fra Norge under Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Trondheim i helgen. Foto: Ragnar Ydse
Last ned bilde
Servitørlærling Mathias Toresen ved Brasserie France vant sølv i Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Trondheim i helgen. Foto: Ragnar Ydse
Servitørlærling Mathias Toresen ved Brasserie France vant sølv i Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Trondheim i helgen. Foto: Ragnar Ydse
Last ned bilde
Kokkelærlingene Arja Pedersen og Kim Iamram fra Spiseriet i Stavanger vant bronse under Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Stavanger i helgen. Foto: Ragnar Ydse
Kokkelærlingene Arja Pedersen og Kim Iamram fra Spiseriet i Stavanger vant bronse under Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Stavanger i helgen. Foto: Ragnar Ydse
Last ned bilde
Mathias Toresen og Frida Willard Bjørkvold, servitørlærlinger ved Brasserie France i Oslo, vant sølv under Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Trondheim i helgen. Foto: Ragnar Ydse
Mathias Toresen og Frida Willard Bjørkvold, servitørlærlinger ved Brasserie France i Oslo, vant sølv under Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Trondheim i helgen. Foto: Ragnar Ydse
Last ned bilde

Om NHO Reiseliv

NHO Reiseliv
NHO Reiseliv
Middelthuns gate 27
0368 Oslo

23 08 86 20http://www.nhoreiseliv.no
NHO Reiseliv er den største arbeidsgiver- og næringsorganisasjon for reiselivet i Norge. Sammen med våre over 2700 medlemsbedrifter gjør vi norsk reiseliv enda bedre. Våre medlemmer representerer overnatting, servering, kultur, idrett, destinasjonsselskap, bilutleie og opplevelsesbedrifter. NHO Reiseliv har hovedkontor i Oslo, er representert ved NHOs 15 regionskontorer, og er den eneste landsdekkende interesseorganisasjonen for norske reiselivsbedrifter. Reiseliv er en av Norges viktigste eksportnæringer og er i stadig vekst.

Følg pressemeldinger fra NHO Reiseliv

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO Reiseliv på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NHO Reiseliv

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye