Norge vant sølv og bronse i Nordisk mesterskap
Nordisk mesterskap ble arrangert i Trondheim fredag og lørdag. Vinneren ble kåret under en stor festbankett i Erkebispegården lørdag kveld.
Det norske servitørlaget, med lærlinger fra Brasserie France i Oslo, vant sølv og kokkelærlingene, fra Spiseriet i Stavanger, vant bronse. Danmark vant gull i begge kategorier.
– Det er kjempebra med sølv, og resultatet var fortjent. Nivået var veldig høyt, og danskene fortjente å vinne. De presterte veldig bra, sier servitørlærlingene Frida Willard Bjørkvold og Mathias Toresen.
– Servicen vår var jevnt over bra, og de tekniske tingene som flambering, transjering og dekantering satt. Vi gjorde det vi skulle uten feil og med en god presentasjon, og det er vi fornøyd med, sier Toresen.
To dagers konkurranse
Før en vinner kunne kåres måtte lærlingene gjennom en rekke konkurranseelementer i løpet av to dager.
Servitørene skulle dekke bord, mikse drinker, identifisere vin i blindtesting, transjere and, sette rett vin til maten som kokkene tilberedte, samt servere en fem-retters middag, hvor den siste retten var en dessert som skulle flamberes, en crêpe suzette.
Kokkene måtte lage to middager. En to-retters meny på fredagen, og en fire-retters meny på lørdagen, hvor ingrediensene ble presentert i en Mystery basket.
– Vi er godt fornøyd med medaljeplass, sier kokkelærling Arja Pedersen om bronsemedaljen i kokkeklassen.
– Det gikk best på lørdag både med hygiene og service, særlig etter andre rett. Men i starten var det litt hektisk, sier kokkekollega Kim Iamram.
NHO Reiseliv har vært arrangør av konkurransen.
– Vi er svært glad for at vi har fått lov til å være vertskap for denne flotte konkurransen i år. Det har vært utrolig gøy å se det høye nivået og engasjementet hos disse lærlingene. Dette er en viktig konkurranse for reiselivet ved at den viser hva det vil si å være kokk og servitør og synliggjør hvor morsomme og varierte disse yrkene er, sier Vibeke Myrstad, fagsjef for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv.
Konkurransen holdt et svært høyt faglig nivå.
– Den gleden og stoltheten disse lærlingene utstråler under konkurransen viser at de har et stort engasjement for yrket sitt. Og slike konkurranser gir de unge og lovende lærlingene en mulighet til å bli enda bedre og finpusse kompetansen sin. Reiselivet har et stort behov for faglærte, dyktige ansatte, og vi ønsker oss flere slike flotte, kompetente ungdommer, sier Myrstad.
Fantastisk innsats
– Vi i NHO Reiseliv vil gratulere de norske deltakerne med en fantastisk innsats og gode resultater under Nordisk mesterskap for kokk og servitørlærlinger. Vi gratulerer selvfølgelig også Danmark som imponerte stort i årets konkurranse, sier Myrstad
Nøkkelord
Kontakter
Hilde Nordlund, Kommunikasjonsrådgiver NHO Reiseliv. Mobil: 91647472
Bilder
Om NHO Reiseliv
Følg pressemeldinger fra NHO Reiseliv
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO Reiseliv på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra NHO Reiseliv
Regjeringen kutter støtten til markedsføring av Norge 7.10.2019 10:15:09 CEST | Pressemelding
Regjeringen foreslår å kutte støtten til markedsføring av Norge med 51,5 millioner kroner i neste års statsbudsjett. – Dette kuttet er det motsatte av det regjeringen signaliserte i Granavolden-plattformen, sier NHO Reiseliv-direktøren.
Rekordstor vekst i Airbnb-utleie i sommer30.9.2019 11:20:15 CEST | Pressemelding
Airbnb fortsetter å vokse i Norge, og nådde nye høyder denne sommeren.
Selg Norge-prisen 2019 til filmprodusent Per Henry Borch21.5.2019 17:24:30 CEST | Pressemelding
Filmprodusent Per Henry Borch (49) er tildelt NHO Reiselivs Selg Norge-pris for sitt arbeid med å markedsføre Norge som innspillingsland.
Presseinvitasjon: NHO Reiselivs årskonferanse 20198.5.2019 09:30:00 CEST | Pressemelding
20. og 21. mai er det klart for NHO Reiselivs årskonferanse «Vi og verden - på vei til deg?» på nye Clarion Hotel The Hub i Oslo.
Vindkraftplanen: NHO Reiseliv bekymret for naturtap1.4.2019 12:19:51 CEST | Pressemelding
Satsingen på fornybar energi må skje med minst mulig tap av norsk natur, mener NHO Reiseliv.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom