Norges idrettsforbund

Norge på topp i godt styresett for idrettsorganisasjoner

Del

- Aller best på åpenhet! En fersk rapport fra «Playthegame», en respektert institusjon og et viktig korrektiv overfor idrettsorganisasjoner, viser at Norge topper listen over nasjoner som inngår i den nye «The National Sports Governance Observer» (NSGSO) målestokken som nylig ble offentliggjort. Syv særforbund og Norges idrettsforbund inngår i utvalget fra norsk side i rapporten.

Totalscore alle land. Foto: Playthegame
Totalscore alle land. Foto: Playthegame

- Resultatet for norske idrettsorganisasjoner er svært positive. Vi er spesielt godt fornøyd med at vi får svært høy poengsum på dimensjonen «åpenhet». Vi har vært gjennom en krevende prosess hvor vi har gått vesentlig mye lenger enn det vurderingskriteriene i denne rapporten legger til grunn. Jeg tror uansett at norsk idrett står seg godt på de tiltakene vi har gjort. Vi er sannsynligvis Norges mest åpne organisasjon, sier idrettspresident Tom Tvedt i Norges idrettsforbund.

Selv om norske idrettsorganisasjoner skårer lavest på hovedområdet «demokratiske prosesser», oppnår Norge også her en høyere poengsum enn de andre idrettsnasjonene som omtales i rapporten. Det betyr at Norge skårer høyest på samtlige vurderingsområder som inngår i rapporten.

-Den pågående moderniseringsprosessen viser at demokratiet fungerer godt i norsk idrett. Prosessen har vært involverende fra første stund, i alle organisasjonsledd, inkludert idrettslag. Det er viktig at våre medlemmer opplever medbestemmelse i denne prosessen og det skal være stor takhøyde for meningsbrytning. Dette er selve grunnfundamentet for organisasjonsutvikling, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i Norges idrettsforbund.

Om NSGO-målestokken

NSGO målestokken er svært omfattende og benytter 274 indikatorer knyttet til 46 prinsipper innen følgende fire hovedområder: 1) Åpenhet, 2) demokratiske prosesser, 3) internstyresett og kontroll og 4) samfunnsansvar.

Hovedfunn for Norge er som følger:

  • Totalscore: 78%
    • Åpenhet: 84%
    • Demokratiske prosesser: 69%
    • Internt styresett og kontroll (80%)
    • Sosialt ansvar (80%)

I Norge er følgende idrettsorganisasjoner vurdert: Norges idrettsforbund, Norges skiforbund, Norges friidrettsforbund, Norges fotballforbund, Norges rytterforbund, Norges svømmeforbund, Norges håndballforbund og Norges tennisforbund.

Hele rapporten kan lastes ned her: http://playthegame.org/knowledge-bank/downloads/national-sports-governance-observer-final-report/4c9cd824-ff3c-420e-bc9f-a996016f7d69

Kontakter

Bilder

Totalscore alle land. Foto: Playthegame
Totalscore alle land. Foto: Playthegame
Last ned bilde

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg saker fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges idrettsforbund

Gro Holstad er ansatt som organisasjonssjef NIF sentralt15.5.2019 12:27:05 CESTPressemelding

Gro Holstad (56) har takket ja til stillingen som organisasjonssjef NIF sentralt. Hun har siden 2014 vært generalsekretær i Voksenopplæringsforbundet. Før det kom hun fra stillingen som assisterende generalsekretær i Diabetesforbundet hvor hun var i 12 år. Gro kjenner idretten god da hun både har vært ansatt og hatt styreverv i Bedriftsidrettsforbundet i mange år. Hun har også bidratt i utvalg oppnevnt av NIF og samarbeidet med særforbund og idrettskretser.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom