Norseman Xtreme Triathlon

Norge med storeslem i internasjonal triatlonkåring

Del

Natt til tirsdag vant Norge tre av fem priser i sjette utgave av prestisjetunge Triathlon Business International. Arrangementet, som samlet store deler av lederne i Triatlonverdenen, gikk av stabelen i Los Angeles, USA.

Isklar Norseman Xtreme Triathlon vant pris for beste "triatlon langfilm" og "bucket list race of the year" (konkurransen som er på alle triatleters ønskeliste). Nyetablerte Rockman Swimrun vant pris for beste "kortfilm". At Norge, som i triatlonsammenheng er en liten nasjon, vinner 3 av fem priser er oppsiktsvekkende internasjonalt.

Redaktør for det internasjonale triatlonnettstedet www.slowtwitch.com Herbert Krabel sier: "Norseman handler om mental styrke, eventyr, kondisjon og fantastisk natur. Norseman bør være på ønskelisten til alle som ser på seg selv som en ekte triatlet. Det mest inspirerende for meg er at konkurransen ikke handler om penger, løyperekorder, tatoveringer eller grådighet. Norseman er bare lidenskap og hardt arbeid."

Isklar Norseman Xtreme Triathlon ble arrangert for første gang i 2003 og har hatt økt vekst og oppmerksomhet hvert eneste år. Til 2016 konkurransen søkte over 3.000 utøvere på de 250  startplassene, en vekst på nesten 30% fra året før. Antallet internasjonale søkere står for en stor del av denne veksten med nesten 1800 søkere fra 63 land.

– Dette er en stor anerkjennelse for Norseman som arrangement. Vi har siden vår oppstart i 2003, år etter år merket en økende interesse både nasjonalt og internasjonalt. Så langt er filmen sett av 300 000. Et resultat av et langvarig strategisk samarbeid med vår tittlesponsor Isklar har gitt oss triatlonfilmen alle vil se.  Vi er ikke lenger en liten konkurranse med 250 utøvere som konkurrerer gjennom fjord og over fjell fra Hardanger til Telemark. Nå er vi den lille norske konkurransen triatlonverdenen ser til når de vil ha en opplevelse for livet sier Dag Oliver, daglig leder i Norseman.

Oliver tror Norge nå har en unik mulighet til å for alvor etablere seg som reisemål for utlendinger  som søker ekstreme naturopplevelser:

– I 2013 ble det gjort en masteroppgave ved universitet i Agder, The Economic Impact of Norseman Xtreme Triathlon 2013. Oppgaven viser at arrangementet Norseman alene legger igjen 7 millioner kroner i inntekter bare i Eidfjord. Arrangementer som Norseman og Rockman er kanskje aldri bli massemønstringer, men at de gir Norge oppmerksomhet også utenfor deltakermassen er det ingen tvil om. Potensialet som ligger i reiselivsnæringen rundt denne type konkurranser er betydelig. Anerkjennelsen vi har fått i Los Angeles i natt er en bekreftelse på dette, sier Oliver.
-----------------------------------------------------

Informasjon om Isklar Norseman Xtreme Triathlon.

Isklar Norseman Xtreme Triathlon kaller seg selv den ultimate triatlonkonkurransen. Utøverne starter fra en ferge i Eidfjord i Hardanger. Derfra svømmer 3,8 kjølige kilometer til land. Så følger 180 kilometer på sykkel over Hardangervidda via Imingfjell og ned til Tinnsjøen. Avslutningen er en maraton som starter i Austbygde og som ender med en lang og bratt motbakke til toppen av Gaustatoppen.

Informasjon om Rockman Swimrun.

Rockman Swimrun ser på seg selv som det vakreste og mest ekstreme innen swimrun. Løpet foregår i og rundt Lysefjorden i Rogaland og består av 10 svømmeetapper på  tilsammen 6 km og 10 løpeetapper på 35 km i krevende terreng og akumulerer 2500 høydemeter. Løpet inkluderer store attraksjoner som Fantahålå, Preikestolen og Flørlitrappene med 4444 trinn. Utøverne svømmer i fjord og fjellvann med varierende temperatur og utfordrende strømningsforhold.

Kontaktinformasjon

Dag Oliver

dag@nxtri.com +47 990 99 533

Bad to the Bone - Isklar Norseman Xtreme Triahlon 2015
Videokanal

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Norseman Xtreme Triathlon

Norseman Xtreme Triathlon
Øvrehagen 14
5783 Eidfjord

+47 995 29 522http://www.nxtri.com
Isklar Norseman Xtreme Triathlon kaller seg selv den ultimate triatlonkonkurransen. Utøverne starter fra en ferge i Eidfjord i Hardanger. Derfra svømmer 3,8 kjølige kilometer til land. Så følger 180 kilometer på sykkel over Hardangervidda via Imingfjell og ned til Tinnsjøen. Avslutningen er en maraton som starter i Austbygde og som ender med en lang og bratt motbakke til toppen av Gaustatoppen.

Følg saker fra Norseman Xtreme Triathlon

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norseman Xtreme Triathlon på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norseman Xtreme Triathlon

Tøffe tak i årets Isklar Norseman Xtreme Triathlon ga norsk og sveitsisk seier4.8.2013 14:11Pressemelding

Eidfjord/Gausta, 4. august 2013. Markus Stierli fra Sveits og norske Inger Liv Bjerkreim Nilsen ble beste mann og beste kvinne i den ellevte utgaven av Isklar Norseman Xtreme Triathlon, som ble arrangert lørdag. Dette var Stierlis aller siste og Bjerkreim Nilsens aller første triatlonkonkurranse. Meget tøffe og varierte værforhold gjorde årets utgave til en av de hardeste Norseman-konkurransene noensinne.

Amerikansk triatlonlegende til Norge13.1.2011 12:10Pressemelding

Den amerikanske triatlonlegenden, Tim DeBoom deltar på årets utgave av Norseman Xtreme Triathlon. DeBoom har vunnet Ironman triatlon-VM, på Hawaii, to ganger. Nå kommer han til Norge for å delta på det som trolig er verdens hardeste en- dags idrettskonkurranse. Norges mest kjente triatlet, Tom Remman fra Team Nakamura, synes det er gledelig at en så merittert utøver som DeBoom kommer. – Dette er stort for Norseman og det norske triatlonmiljøet. DeBoom har vunnet det største en triatlet kan vinne, to ganger, og er en av de aller største innen vår idrett gjennom tidene, sier Remman. Remman, som vant Norseman Xtreme Triathlon i 2009 og ble nummer to i 2008 og 2010, er spent på hvordan amerikaneren vil hevde seg i konkurransen. − Det blir spennende å se hvordan DeBoom gjør det. Han er nok ikke vant til den norske kulden, men han vil uansett hevde seg helt i toppen, sier Remman. Tim DeBoom er siste amerikaner som har vunnet triatlon-VM på Hawaii og en av fire triatleter som har vunnet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom