Randstad

Nordmenn vil flytte utenlands for drømmejobben

Del

6 av 10 nordmenn vil flytte utenlands for den rette jobben.

Camilla Grana
Camilla Grana

I årets første utgave av den verdens største, globale arbeidsmarkedsanalyse, Randstad Work Monitor svarer seks av ti nordmenn at de gjerne flytter utenlands for den rette jobben. Dermed ligger Norge over det globale snittet blant undersøkelsens 34 land, og godt foran Sverige og Danmark når det gjelder viljen til å flytte ut av landet.

-Undersøkelsen viser at spesielt de yngre arbeidstagerne har til dels betydelig større utfartstrang enn del eldre. For eksempel svarer 78 prosent av de norske mellom 18 og 39 år at de gjerne flytter utenlands, mens 42 prosent av de over 60 sier det samme, forteller Camilla Grana, administrerende direktør i Randstad Norge.

Den norske svarprosenten er omtrent likt fordelt (49/51) blant kvinner og menn.

-Den relativt høye, norske svarprosenten er nok dels begrunnet med at vi blir stadig mer internasjonalisert i jobbsammenheng, og dels at et mer turbulent arbeidsmarked her hjemme de siste årene gjør at mange åpner øynene og grensene for muligheter utenlands, sier hun.

Størst er utfartstrangen i India og Mexico, der 85 prosent svarer at de gjerne flytter utenlands. I Danmark, Japan og Tsjekkia ønsker bare hver tredje arbeidstager å flytte til utlandet.

55 prosent (globale snitt) er villige til å flytte utenlands for den rette jobben.

 

Fem på topp:

India               85%

Mexico            85%

Tyrkia             80%

Chile               80%

Argentina       73%

Norge              59%

Sverige            47%

Fem på bunnen:

Slovakia          34%

Danmark        34%

Japan              33%

Tsjekkia          33%

Luxembourg  31%

Om undersøkelsen:

Randstad Workmonitor ble lansert i 2003, og dekker nå 34 land verden rundt – i Europa, Asia, Australia og USA/Canada og Sør-Amerika.

Randstad Workmonitor utgis fire ganger i året, noe som gjør både lokale og globale trender innen mobilitet jevnlig synlig over tid. Indexen sporer ansatt tillit og fanger forventninger rundt sannsynligheten for å endre arbeidsgivere innenfor en seks måneders tidsramme, gir en helhetlig forståelse av jobben markedet følelser og ansattes trender. I tillegg til å måle mobilitet, er også medarbeidertilfredshet og personlig motivasjon, samt et roterende sett av temaspørsmål en del av undersøkelsen.

Den kvantitative studien er utført via en elektronisk spørreundersøkelse blant en befolkning i alderen 18-65, som arbeider minst 24 timer i uken i en betalt jobb (ikke selvstendig næringsdrivende). Den minimale størrelsen på utvalget er 500 intervjuer per land, men så mange som 800 respondenter kan være spurt i flere land. Rundt 25000 respondenter deltar i hver kvartalsundersøkelse.

 Om Randstad:

Randstad er en av verdens største aktører innen fleksibel arbeidskraft, med tjenester innenfor rekruttering, bemanning og HR-tjenester. Randstad har mer enn 29000 ansatte i 39 land, og omsatte i 2015 for  19,2 milliarder euro.  Selskapet ble grunnlagt i 1960, og er børsnotert i Nederland og USA, med hovedkontor i Diemen, Nederland. I Norge har selskapet kontorer i Oslo og Stavanger (www.randstad.com / www.randstad.no)

Bilder

Camilla Grana
Camilla Grana
Last ned bilde

Om Randstad

Følg saker fra Randstad

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Randstad på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Randstad

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom