RiksTV

Nordmenn prioriterer nyheter i sommer

Del

Norske TV-seere ser ut til å prioritere nyheter når de ser på TV denne sommeren. Det viser tall fra en landsrepresentativ undersøkelse foretatt av Ipsos på vegne av RiksTV.

På spørsmålet «Hva ser du mest på TV denne sommeren?», svarer nemlig aller flest nyheter. Hele 46 prosent av de spurte svarer nyheter. På andreplass kommer serier med 45 prosent. På plass nummer tre havner filmer med 34 prosent, etterfulgt av sport på 22 prosent og norskproduserte underholdningsprogrammer med 11 prosent.

- Nordmenn tar tydeligvis ikke helt fri fra TV-nyheter denne sommeren. Det er også et bra tegn. Man bør jo ikke fjerne seg helt fra hva som foregår av viktige ting i samfunnet på sommeren heller, sier kommunikasjonsrådgiver Tone Mesna i RiksTV.

Ikke minst er de som skal feriere på hytta klare for ferske nyheter på TV. Av de som drar på hytta, svarer 58 prosent nyheter på det samme spørsmålet. 38 prosent i den samme målgruppen svarer at de skal se mest på serier.

Menn og kvinner ser ut til å prioritere nyheter like mye om sommeren. 46 prosent svarer nyheter på spørsmålet «Hva ser du mest på TV denne sommeren?» både hos kvinner og menn.

I Buskerud og i Sogn og Fjordane er nyhetshungeren på TV størst. Der svarer hele 57 prosent nyheter på topp. Lavest nyhetsinteresse på TV den kommende sommeren har personer fra Finnmark, hvor 27 prosent svarer nyheter. Der er det serier som rangeres høyest, med 90 prosent.

- I de fleste fylker er det nyheter som står øverst på prioriteringslisten over sommerens TV-valg. Men det er helt klart at befolkningen i noen fylker er mer sultne på nyheter enn andre, sier Tone Mesna i RiksTV.

Det er de eldste som har de største nyhetsambisjonene for sommeren. 78 prosent av de over 60 år svarer nyheter på spørsmålet hva de skal se mest på TV denne sommeren. 79 prosent av mennene svarte nyheter, mens 76 av kvinnene over 60 år svarte tilsvarende.

Det var totalt 1 010 respondenter med i undersøkelsen som ble foretatt av Ipsos MMI på oppdrag fra RiksTV i månedsskiftet mai/juni.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kommunikasjonsrådgiver i RiksTV, Tone Mesna
Kommunikasjonsrådgiver i RiksTV, Tone Mesna
Last ned bilde

Om RiksTV

RiksTV
RiksTV
Postboks 393 Økern
0513 OSLO

22 88 37 90http://www.rikstv.no

RiksTV har 260 000 kunder, og er Norges eneste TV-distributør som gir deg digital-TV via antenne, internett og fiber. I tillegg til tilgang via SMART-boks er RiksTV tilgjengelig via apper til Apple TV, mobil, nettbrett og via nett-TV. Ifølge Norsk Kundebarometer 2018 har RiksTV de mest fornøyde kundene i kategorien TV-distribusjon. 

RiksTV tilbyr digital-TV i det digitale bakkenettet, som 98 prosent av husstandene og ca. 90 prosent av fritidsboligene i vårt langstrakte land kan få inn med vanlig TV-antenne.

Kapasiteten i det digitale bakkenettet disponeres av NRK og RiksTV. NRKs TV- og radiokanaler er fritt tilgjengelig i det digitale bakkenettet, mens alle øvrige kanaler og innhold er en del av RiksTVs tilbud. RiksPakken er RiksTVs største og mest populære kanalpakke.

Følg saker fra RiksTV

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra RiksTV på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra RiksTV

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom