Nordmenn i ny undersøkelse: -Vi blir gladere av å se på fotball

Del

Etter en måned i VM-rus er Norge blitt en mye gladere nasjon. I alle fall hvis vi skal tolke resultatene av en ny, landsomfattende undersøkelse, der fire av 10 nordmenn svarer at de blir gladere av å se fotball.

I ”Den store, norske fotballundersøkelsen”, som analysebyrået Opinion gjennomførte på oppdrag fra Unibet rett før VM startet, svarer fire av 10 nordmenn at de blir gladere av å se på fotball. Bare to av ti oppgir at de ikke blir gladere, mens resten svarer verken/eller.

Hver femte av de spurte oppgir at de kan ty til tårene når de opplever et stort fotballøyeblik, mens omtrent like mange mener at det å være fotballtilhenger er som å være i et kjæreste- eller avhengighetsforhold.

-Fotball er følelser, og fotball er en veldig viktig del av livet og hverdagen for utrolig mange.

Den tilbedelse, hengivenhet og ekstase som mange fotballsupportere viser, minner mye om den samme oppførsel vi kan beskue ved utøvelsen av religion, sier PR manager Steffen Løvholen i Unibet.

I den samme undersøkelsen oppgir èn av 10 at fotball nesten er som religion for dem. Halvparten av de som svarer at de blir gladere, og også et helt bestemt rituale før kamp. Fire prosent – utelukkende menn - går så langt som å hevde at god fotball er bedre enn sex.

-Det er jo legitimt å stille spørsmålet om hva slags sexliv disse har, og at de kanskje bør gjøre noe med dette. Men det er jo liten tvil om at mange menn søker og opplever følelser med fotball som de kanskje kunne delt med en partner i stedet, sier Løvholen.

Åtte prosent oppgir at de på et tidspunkt har opplevd at fotballinteressen har gått ut over et samliv eller familieliv, mens hver tredje av disse åtte prosentene har opplevd at et forhold de har vært i har blitt avsluttet som følge av sin fotballinteresse.

For ytterligere informasjon:

Steffen Løvholen
PR Manager Norge
(+47) 482 98 980
steffen.lovholen@kindredgroup.com

Om Unibet

Unibet800 57 536

Følg saker fra Unibet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Unibet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Unibet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom