Norsk Fysioterapeutforbund

Nordiske fysioterapeuter slår et slag for barnas helse

Del

På Verdenskongressen for fysioterapeuter i Sør-Afrika presenterte de nordiske fysioterapeutene en felles uttalelse der de tok til orde for at barn må være i bevegelse for bedre helse.

De generelle anbefalingene for fysisk aktivitet er at barn skal være i aktivitet minst en time per dag. Under halvparten av nordiske 11-åringer tilfredsstiller disse anbefalingene, noe som betyr at over halvparten av dagens nordiske barn sitter seg gjennom barndomsårene. Dette vil komme til å få betydning for disse barnas helse gjennom hele livet. I håp om snu en alarmerende trend går de nordiske fysioterapiforbundene inn for å sette fokus på dette viktige folkehelsetemaet i en konsensusuttalelse 2. juli på Verdenskongressen for fysioterapeuter i Sør-Afrika.

– Både mine nordiske kollegaer og jeg er alvorlig bekymret for at dagens barn og unge beveger seg altfor lite. Jo tidligere i livet vi setter inn støtet, jo mer god folkehelse får vi. Skolehelsetjenesten er et lett tilgjengelig tverrfaglig tilbud som både er gratis og når alle, uavhengig av sosioøkonomisk status. Fysioterapeuter har god kunnskap om helse og fysisk aktivitet for alle, og har derfor en viktig rolle å fylle i skolehelsetjenesten, sier en engasjert forbundsleder Fred Hatlebrekke i en kommentar.

Kontaktpersoner:

  • Fred Hatlebrekke, forbundsleder i Norsk Fysioterapeutforbund, fh@fysio.no, tlf. 934 04 037.
  • Kristin Snøan, leder av Norsk Fysioterapeutforbunds faggruppe for barne- og ungdomsfysioterapi, barneogungdom@fysio.no, tlf. 950 77 511.

Relaterte lenker:

-          Nordisk fellesuttalelse

-          Fysisk aktivitet i skolen

-          Verdenskongressen for fysioterapeuter 2017

Pressemeldinger fra Norsk Fysioterapeutforbund:
https://fysio.no/Hva-mener-NFF/Pressemeldinger

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Norsk Fysioterapeutforbund

Norsk Fysioterapeutforbund
Norsk Fysioterapeutforbund
Kirkegata 15
0153 Oslo

+47 22 93 30 50http://www.fysio.no

Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) organiserer rundt 10 000 autoriserte fysioterapeuter og fysioterapistudenter. NFF varetar medlemmenes faglige og økonomiske interesser.

Følg saker fra Norsk Fysioterapeutforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Fysioterapeutforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Fysioterapeutforbund

Pasienter får nå direkte tilgang til fysioterapeut7.5.2015 08:00Pressemelding

I dag ble det kjent at regjeringen i den nye primærhelsemeldingen foreslår at pasientene kan gå direkte til fysioterapeut med driftsavtale i kommunen uten henvisning. – For pasientene betyr det at en unødvendig omvei blir fjernet, sier forbundsleder Fred Hatlebrekke i Norsk Fysioterapeutforbund.– Og for oss fysioterapeuter er dette et historisk øyeblikk. Endelig har vi oppnådd full anerkjennelse for vår kompetanse i å vurdere pasienter helhetlig og selvstendig.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom