Norges Kampsportforbund

Nora (15 år) fra Sarpsborg karate klubb er i finalen karate-VM som går senere i kveld.

Del

Nora Benedicte Handelsby fra Sarpsborg karate klubb har kjempet seg helt frem til finalen i tidenes største karate-VM. Det deltar over 1700 utøvere fra 109 nasjoner i verdensmesterskapet som arrangeres på Tenerife i Spania.

Finalen sendes på klokken 20:10 norsk tid på www.karateworld.tv Hun møter Sakura Sawashima fra Japan i finalen i klassen kadett pluss 54 kilo.

Nora imponert stort i de innledende kampene i dag. Hun vant den første kampen 3-0 over Martina Sachova fra Tsjekkia. Den neste kampen mot Wood Hei Chow fra Hong kong vant hun 2-1. I den tredje kampen møtte hun Kimberly Oliva fra El Salvador som hun vant hele 8-0. I semifinalen møtte hun Petra Nuic fra Kroatia som hun vant på dommeravgjørelse.

- Det er ingen tilfeldighet at Nora Benedicte Handelsby gjør det bra.Tidligere i år vant hun Franzefoss-stipendet på grunn av sin flotte utvikling over tid. I tillegg er Nora på utviklingsprosjektet som kampsportforbundet har i samarbeid med sparebankstiftelsen og Olympiatoppen med tanke på sommer-OL 2024.

Sist Norge vant medalje i junior VM var i 2009 når Hege Haavaldsen vant VM-sølv.

www.karateworld.tv klokken 20:10

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom