Nortura

Nøkkelhull opp 25 %

Del

Tidligere i år lovet Nortura å doble antall nøkkelhullsmerkede produkter fra Prior og Gilde innen utgangen av 2016. Prosessen er i rute, og nå er antallet oppe i 235.

Pålegg med nøkkelhullet gjør det enkelt å velge et sunt et til hverdags.  Foto: Nortura
Pålegg med nøkkelhullet gjør det enkelt å velge et sunt et til hverdags. Foto: Nortura

Nøkkelhullet er helsemyndighetenes merkeordning for matvarer med mindre fett, salt, sukker eller mer fiber. Nortura, som er bondens selskap, satser aktivt på nøkkelhullsmerkede produkter, i tråd med helsemyndighetenes ønske. Og i jakten på nøkkelhull vil den helsebevisste forbruker stadig finne flere på Prior- og Gilde-produkter framover.

Dobler antallet
Tidligere i år lovet Nortura å doble antall nøkkelhullsprodukter fra Prior og Gilde innen utgangen av 2016. - Nå er vi oppe i hele 235 produkter med nøkkelhull, som betyr at vi har økt antallet med drøye 25 % siste halvår. Vi ønsker å spille på lag med folkehelsa, sier Åse Kringlebotn, som er informasjonssjef i Nortura.

Ved helseministerens bord
Denne uka har helseminister Bent Høie samlet ledere fra matindustrien, for å høre hvordan den enkelte bransje kan bidra til bedre kosthold i befolkningen. Nortura stiller opp, og arbeider med å redusere salt og fett i en rekke produkter.

Saltpartnerskap
Tidligere denne høsten inngikk Nortura et forpliktende samarbeid med helsemyndighetene, med hensikt å redusere saltinntaket i befolkningen.

– Allerede har vi i Nortura redusert nærmere 300 tonn salt fra produktene i løpet av de senere årene, og det fortsetter, sier Åse Kringlebotn.

Alle kategorier
Nortura ønsker å tilby nøkkelhullsmerkede produkter i alle sine produktkategorier, slik at forbruker kan sette sammen et kosthold som vil gi et godt grunnlag for god helse. – Og finner du ikke de nøkkelhullsmerkede produktene i din butikk, så spør etter dem, oppfordrer Åse Kringlebotn.

Om Nøkkelhullet

  • Nøkkelhullet er myndighetenes merkeordning for sunne matvarer
  • Nøkkelhullsordningen er et samarbeid mellom de nordiske land, og endringer trer i kraft samtidig i landene
  • Fra 1. mars 2015 kom det strengere krav til matvarer som nøkkelhullmerkes
  • Det er krav til innhold av totalt fett, mettet fett, salt, sukker og fiberinnhold


Mer informasjon finnes på www.nokkelhullsmerket.no

Kontakter

Bilder

Pålegg med nøkkelhullet gjør det enkelt å velge et sunt et til hverdags.  Foto: Nortura
Pålegg med nøkkelhullet gjør det enkelt å velge et sunt et til hverdags. Foto: Nortura
Last ned bilde

Om Nortura

Nortura
Nortura
Lørenveien 37
0585 Oslo

03070http://www.nortura.no

Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.

Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.

Følg saker fra Nortura

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nortura

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom