NOKAS

Nokas skal utplassere mer enn 300 Nokas-minibanker i S-Group-butikker i Finland.

Del

Finske S-Group inngår betydelig avtale med Nokas. Avtalen som ble signert 22. august har en verdi på rundt 500 millioner kroner, og vil være med å sikre tilførsel av kontanter til finske forbrukere.

Samarbeidsavtalen som er inngått mellom Nokas CMS OY og S-Group har en foreløpig varighet på fem år. Avtalen omfatter utplassering av mer enn 300 Nokas minibanker i S-Group- butikker i Finland. Nokas-automatene erstatter de automatene som det bank eide selskapet Automatia hittil har levert, og vil gi Nokas et betydelig løft fra dagens antall på rundt 50 automater i Finland. Med denne kontrakten vil Nokas ha til sammen ca. 1200 egne minibanker i Norden. I tillegg drifter Nokas flere hundre minibanker for banker. Alt skjer på samme plattform.

Det er Nokas sitt operasjonssenter i Oslo som skal overvåke og drifte alle automatene, mens S-Group sin egen tellevirksomhet i Finland, Rekla OY, får ansvar for fylling og tømming, da som underleverandør til Nokas CMS OY.

Konserndirektør i Nokas Cash Handling, Peter Wesenberg sier:

- Vi har arbeidet med å få på plass dette samarbeidet i flere år og det er inspirerende at vi nå har lykkes. Sammen med S-Group skal vi møte den etterspørselen etter kontanter som vi opplever fra finske forbrukere. Forbrukerne vil som før kunne ta ut kontanter når de trenger det, og der de gjør sine daglige innkjøp. Avtalen er et godt eksempel på at vi lykkes med vår vekststrategi innen kontanthåndteringsområdet i Nokas. Vi gleder oss til å starte implementeringen av avtalen allerede i siste kvartal i år.

Økonomidirektør i S-Group, Jari Annala, sier:

- Vi er svært fornøyd med å ha fått på plass avtalen med Nokas. Nokas er en solid og pålitelig partner som har inngående ekspertise på drift av minibanker på et nordisk nivå. Kontanter er fortsatt et viktig betalingsmiddel for finske forbrukere. Mer enn hver tredje kunde betaler med kontanter i våre butikker. Vi ønsker å tilby kundene friheten til selv å velge betalingsmåte. Derfor utvikler vi ulike betalingsalternativer i tillegg til digitale betalingssystemer.

Kontakter

For mer informasjon - kontakt:
Konserndirektør i Nokas Cash Handling, Peter Wesenberg, telefon + 47 905 23 970

Bilder

Om NOKAS

NOKAS
NOKAS
Træleborgodden 6
3112 Tønsberg

02580http://www.nokas.no

Nokas er et ledende sikkerhetskonsern med virksomhet i Norge, Sverige og Danmark. Selskapet ble etablert i 1987 og forventer i 2017 en omsetning på ca. NOK 4,6 milliarder. Nokas konsernet har ca. 9000 medarbeidere fordelt på 3 divisjoner: Cash Handling, Security og Systems. Vi leverer sikkerhets- og kontanthåndteringsløsninger til kunder i hele Norden. Som totalleverandør spenner våre leveranser seg fra vakttjenester, tekniske sikkerhetsløsninger, industri- og sikkerhetsberedskap til verdi- og kontanthåndtering.

Følg saker fra NOKAS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NOKAS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NOKAS

Tror på ytterligere vekst i Finland etter beslutning i det finske finanstilsynet30.1.2018 10:40Pressemelding

Med virkning fra januar 2016, endret det finske finanstilsynet reglene, hvor bankene tidligere kunne ta høyere gebyrer ved uttak på Nokas sine minibanker enn det bankenes eget selskap Automatia gjorde. Regelendringen åpnet det finske kontanthåndteringsmarkedet for Nokas, som på dette tidspunkt hadde rundt 50 minibanker utplassert i Finland. Etter at Nokas i fjor vant kontrakten med S-Group om utplassering av 350 minibanker, klaget bankene inn regelendringen. Nå har bankene fått avslag, etter at saken også har vært oppe til diskusjon i det finske parlamentet. - Nå tror vi på ytterligere vekst, sier konsernsjef Heine Wang i Nokas.

Spennende muligheter for Nokas i Danmark etter beslutning i det danske Konkurrancerådet8.1.2018 14:13Pressemelding

I fjor solgte en gruppe danske banker Bankernes Kontantservice (BKS) virksomheten til Loomis. Med på kjøpet fikk Loomis en klausul som forpliktet bankene til å fortsette å kjøpe verdihåndteringstjenester av Loomis i 3 år og fem måneder. Nå har en nylig beslutning i det danske Konkurrancerådet opphevet denne klausulen. - Dette åpner det danske markedet og er den beste julegaven vi kunne fått, sier en fornøyd Nokas Danmark direktør, Peter Junge.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom