MatmerkMatmerk

No kan Nyt Noreg nyttast på begge målform

Del

Nina Sundqvist jaktar på matprodukt frå stadar i Noreg der ein har nynorsk som hovudmål. Veit du om eit produkt som kan smykke seg med Nyt Noreg-merket?

– Det er staseleg å kunne merke matvarer med Nyt Noreg. Vi er ganske sikre på at det er fleire produkt som blir produserte på stader der ein har nynorsk som hovudmål og dei vil vi synleggjere for forbrukarane, seier Nina Sundqvist.

Av 2650 Nyt Noreg-merka produkt er det i dag berre bringebær og jordbær frå Valldal som er merka på nynorsk. – Det var naturlig for oss å velje Nyt Noreg-merket, fordi vi skriv jo nynorsk her. Det er også med på å gi forbrukarane ei aning om kvar i Noreg bæra kjem ifrå, seier Harald E.Valle dagleg leiar i Valldal. Nyt Noreg-merket garanterer at råvarene er norske, at maten er produsert og pakka i Noreg og at bonden har følgt strenge norske reglar.

Dersom du kunne tenkt deg Nyt Noreg-merket er det berre å ta kontakt med oss, vi er jo dei største tilhengarane av norsk mat, oppfordrar Sundqvist.

Kontakter

Bilder

Om Matmerk

Matmerk
Matmerk
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.matmerk.no/

Matmerk er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse. Vi har også ansvar for Kvalitetsystemet i landbruket og Inn på tunet.

Følg saker fra Matmerk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Matmerk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Matmerk

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom