Opplysningskontoret for frukt og grønt

NM i sunn fastfood 2018 er i gang

Del

For femte gang arrangerer Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) konkurransen NM i sunn fastfood, hvor alle spisesteder som serverer mat til folk i farta er invitert til å delta. Påmeldingen er nå avsluttet, og det er 32 utsalgssteder som kniver om å bli norgesmester i sunn fastfood 2018. Årets deltakere er spredt over hele landet, og sammen skal de hjelpe kundene å velge friske og sunne alternativer langs veien og på farta i hele sommer.

- Vi tar stadig grep for å tilby kundene våre sunnere og gode alternativer når de er i farta, sier kategorisjef for mat i Deli de Luca, Astrid Stærkebye.
- Vi tar stadig grep for å tilby kundene våre sunnere og gode alternativer når de er i farta, sier kategorisjef for mat i Deli de Luca, Astrid Stærkebye.

Deli de Luca er godt representert blant årets deltakere, og ble et naturlig sted å sparke i gang konkurransen.

- Vi tar stadig grep for å tilby kundene våre sunnere og gode alternativer når de er i farta. Blant våre nyeste lanseringer er salat med Frøya laks og quinoa, wrap med bulgur, grønnkål, kylling eller biffkjøtt, og snackprodukter med gulrøtter, edamamebønner og hummus. Pris er også viktig; det skal være både enkelt, sunt og godt til en god pris, sier kategorisjef for mat i Deli de Luca, Astrid Stærkebye.

Fargerike retter vi bør spise mer av

I år ble deltakerne i konkurransen oppfordret til å delta med produkter som ikke bare inneholder én av 5 om dagen, men også fisk og grove kornprodukter. Deltakerne har fulgt oppfordringen, og mange av årets deltakere har også inkludert disse matvarene i sine påmeldte produkter eller retter.

- Frukt og grønt, fisk og grove kornpodukter er matvarer vi vet er bra for helsen, og som vi per i dag spiser for lite av. Kostholdsdebatten har lenge dreid seg om hva vi bør spise mindre av, derfor er det positivt å dreie fokuset over på all den gode maten vi faktisk bør spise mer av, sier ernæringsrådgiver i OFG og jurymedlem Cathrine Øverås Frisvold.

Med 32 deltakere og nesten 30 unike produkter og retter ligger det an til å bli jevn kamp i årets konkurranse.

- Det er gøy å se alle de fargerike og sunne alternativene som nå finnes hos mange av de som serverer raske måltidsløsninger til folk på farten, sier prosjektleder Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Deltagerne i årets konkurranse er alle supre bidrag som sørger for at det blir lett å velge smart.

I årets jury sitter kokk Mona Halvorsen, horeca-konsulent Jörg Otto Stehl og ernæringsrådgiver i OFG Cathrine Øverås Frisvold. Etter endt kampanjeperiode 20. august begynner den tøffe jobben med å finne topp 3 som skal kåres under FOODSCAPE-messen i Lillestrøm 11. oktober.

Kontakter

Prosjektleder Toril Gulbrandsen,, tlf. 957 32 919, e-post: toril.gulbrandsen@frukt.no.
Kommunikasjonssjef Gerd Byermoen, tlf. 952 83 171, e-post: gerd.byermoen@frukt.no.

Bilder

- Vi tar stadig grep for å tilby kundene våre sunnere og gode alternativer når de er i farta, sier kategorisjef for mat i Deli de Luca, Astrid Stærkebye.
- Vi tar stadig grep for å tilby kundene våre sunnere og gode alternativer når de er i farta, sier kategorisjef for mat i Deli de Luca, Astrid Stærkebye.
Last ned bilde
utikksjef på Deli de Luca Oslo S, Evelin Rydell, og ernæringsrådgiver i OFG og jurymedlem, Cathrine Øverås Frisvold, med sunn snacks på farten.
utikksjef på Deli de Luca Oslo S, Evelin Rydell, og ernæringsrådgiver i OFG og jurymedlem, Cathrine Øverås Frisvold, med sunn snacks på farten.
Last ned bilde
Butikksjef på Deli de Luca Karl Johan, Melissa Soulat, med kjedens friske smoothier som er godt eksponert i kasseområdet.
Butikksjef på Deli de Luca Karl Johan, Melissa Soulat, med kjedens friske smoothier som er godt eksponert i kasseområdet.
Last ned bilde
Butikksjef på Deli de Luca Oslo S, Evelin Rydell, viser stolt frem deres påmeldte produkt Deli Snacks. De lager også friske smoothier i butikk hver morgen.
Butikksjef på Deli de Luca Oslo S, Evelin Rydell, viser stolt frem deres påmeldte produkt Deli Snacks. De lager også friske smoothier i butikk hver morgen.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å øke forbruket av frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer eller hvor varene er produsert. Dog ønsker vi å fremheve fordelene ved produksjon av frukt og grønnsaker i Norge. Vår hovedstrategi er å stimulere til økt forbruk av frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter ved hjelp av langsiktig holdningspåvirkning.

Matglede, sammen med helse og ernæring står sentralt i vårt budskap. Det er en stor utfordring å få fortalt at et høyt daglig forbruk av frukt og grønnsaker er avgjørende for et sunt levesett. Norske forbrukere i alle aldre er vår viktigste målgruppe.

Følg saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom