NM i sunn fastfood 2018 er i gang
Deli de Luca er godt representert blant årets deltakere, og ble et naturlig sted å sparke i gang konkurransen.
- Vi tar stadig grep for å tilby kundene våre sunnere og gode alternativer når de er i farta. Blant våre nyeste lanseringer er salat med Frøya laks og quinoa, wrap med bulgur, grønnkål, kylling eller biffkjøtt, og snackprodukter med gulrøtter, edamamebønner og hummus. Pris er også viktig; det skal være både enkelt, sunt og godt til en god pris, sier kategorisjef for mat i Deli de Luca, Astrid Stærkebye.
Fargerike retter vi bør spise mer av
I år ble deltakerne i konkurransen oppfordret til å delta med produkter som ikke bare inneholder én av 5 om dagen, men også fisk og grove kornprodukter. Deltakerne har fulgt oppfordringen, og mange av årets deltakere har også inkludert disse matvarene i sine påmeldte produkter eller retter.
- Frukt og grønt, fisk og grove kornpodukter er matvarer vi vet er bra for helsen, og som vi per i dag spiser for lite av. Kostholdsdebatten har lenge dreid seg om hva vi bør spise mindre av, derfor er det positivt å dreie fokuset over på all den gode maten vi faktisk bør spise mer av, sier ernæringsrådgiver i OFG og jurymedlem Cathrine Øverås Frisvold.
Med 32 deltakere og nesten 30 unike produkter og retter ligger det an til å bli jevn kamp i årets konkurranse.
- Det er gøy å se alle de fargerike og sunne alternativene som nå finnes hos mange av de som serverer raske måltidsløsninger til folk på farten, sier prosjektleder Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Deltagerne i årets konkurranse er alle supre bidrag som sørger for at det blir lett å velge smart.
I årets jury sitter kokk Mona Halvorsen, horeca-konsulent Jörg Otto Stehl og ernæringsrådgiver i OFG Cathrine Øverås Frisvold. Etter endt kampanjeperiode 20. august begynner den tøffe jobben med å finne topp 3 som skal kåres under FOODSCAPE-messen i Lillestrøm 11. oktober.
Kontakter
Prosjektleder Toril Gulbrandsen,, tlf. 957 32 919, e-post: toril.gulbrandsen@frukt.no.
Kommunikasjonssjef Gerd Byermoen, tlf. 952 83 171, e-post: gerd.byermoen@frukt.no.
Bilder
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Gulrotens dag3.4.2024 11:23:29 CEST | Pressemelding
4. april er den internasjonale gulrotdagen. Gulrot er den grønnsaken vi både produserer mest av i Norge og spiser mest av, den trives godt i det norske klimaet og kan produseres over store deler av landet. Det er tid for å hedre en av våre mest allsidige grønnsaker.
Gode grunner til å spise appelsiner i påsken23.3.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
I Norge importerer vi appelsiner hele året, og ifølge OFGs Frukt- og grøntstatistikk 2023 importerte vi hele 32 382 tonn appelsiner. Per nordmann blir dette i gjennomsnitt rundt 30 appelsiner - drøyt seks kilo i året (1). Mange av disse spises i påsken, men hvorfor akkurat da?
Kritisk til priskrig på påskesnop21.3.2024 10:28:53 CET | Pressemelding
Påsken er for mange en tid for å kose seg litt ekstra. Det er priskrig i butikken på påskegodt, og barnas påskeegg skal fylles. Samtidig kan det være greit å være bevisst på hvor mye usunt man skal tillate seg. Holder du igjen en stund til eller er det fulle påskeegg til hele familien allerede nå?
Frukt- og grøntvolumet går ned, men omsetningen i dagligvarebransjen er rekordhøy14.3.2024 10:52:25 CET | Pressemelding
I dag presenterte Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) ferske tall fra rapporten Frukt- og grøntstatistikk 2023. Rapporten viser volumnedgang for frukt og grønt, samtidig som omsetningen i dagligvarebransjen var rekordhøy i 2023. Dyrtid har stor innvirkning og dette er dårlig nytt for folkehelsen.
Nordmenn dropper dietter12.2.2024 08:52:28 CET | Pressemelding
En ny undersøkelse viser at de aller fleste nordmenn dropper dietter til fordel for mer langsiktige endringer i kostholdet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom