Norges Kampsportforbund

NM i jujutsu tilbake i Kristiansand

Del

Årets NM i jujutsu går av stabelen ved Idda Arena lørdag 4. november. Totalt er nær 80 påmeldte. NM i jujutsu ble også arrangert i Kristiansand i 2015, og hele byen gleder seg nå til å ønske mesterskapet velkommen tilbake.

Jujutsu
Jujutsu

Kjartan Gifford i arrangørklubben Kristiansand Ju Jitsu Klubb gleder seg over fine påmeldingstall.

– Vi er selvfølgelig svært glade for antall påmeldte, og ser frem til å kunne kåre NM-vinnere og ikke minst dele ut kongepokal, sier Gifford.

Trekningen foretas fredag

 – Trekningen av de forskjellige kampene vil bli foretatt fredag i Kristiansand, sier Unni Stangnes i arrangementskomiteen for jujutsu-seksjonen i Norges Kampsportforbund.

Totalt er det påmeldt 77 starter. Disse er fordelt på følgende klasser:

Duo: 3 par

Fighting:

  • Damer: 5 stk i én åpen klasse.
  • Herrer: 21 stk fordelt på 5 juniorer og 16 seniorer på 4 vektklasser.

Ne-Waza:

  • Damer: 6 stk fordelt på 2 vektklasser.
  • Herrer junior: 6 stk fordelt på 2 klasser.
  • Herrer senior: 33 stk fordelt på 6 klasser.

Nye klubber

– Totalt er det er 11 klubber som stiller til start. 5 av disse klubbene har enten ikke deltatt i NM tidligere, eller har ikke deltatt på mange år. Det er svært gledelig at flere nye klubber tar turen til NM. Dette er viktig for rekrutteringen til idretten, og vi ser frem til å ønske alle utøvere, trenere og publikum velkommen til Kristiansand, sier Stangnes.

Uvurderlig frivillig innsats

Når det gjelder både forberedelsene og selve avviklingen av arrangementet understreker arrangørklubben viktigheten av det gode klubbmiljøet. Dugnadsånden preger naturligvis et arrangement av denne størrelsen.

– Vi i arrangørklubben er helt avhengig av hjelp fra både medlemmer og foresatte for å få dette til å bli et bra NM. Det betyr mye for klubben at hele miljøet stiller opp. Vi kan garantere et bra NM, med flotte idrettsøyeblikk og store opplevelser for både publikum og utøvere, sier Kjartan Gifford.

Jujutsu har tre konkurranseformer:Duo (oppvisning), fighting (kamp) og Ne-Waza.


Duo: To par konkurrerer mot hverandre. Hvert par viser tre innøvde angrep på kommando fra en dommer. Dette gjøres i fire omganger, og det paret som scorer flest poeng vinner. Det konkurreres i herre-, dame- og mix-klasser.
Fighting: To utøvere konkurrerer mot hverandre. Konkurransen er oppdelt i vektklasser for damer og herrer. Man konkurrer i én runde à tre minutter. Konkurranseformen inneholder både slag, spark, kast, grep og bakkekamp.
Ne-Waza(BJJ): Man starter oppe og når man har fått grep på motstanderen handler det om å komme seg ned på bakken i god posisjon. Kampen fortsetter på bakken. En Ne- Waza-kamp varer i 4-6 minutter.

Kontakter

Bilder

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund (NKF) er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom