Norges idrettsforbund

NIF forventer at WADA får full tilgang til data fra det tidligere Moskva-laboratoriet

Del

I en pressemelding fra WADA i går kveld fremkommer det at tre representanter fra WADA ankommer Moskva den 9. januar for å få full tilgang til data fra det tidligere Moskva-laboratoriet. Ifølge WADA skal russiske myndigheter nå ha godkjent bruk av WADAs utstyr for å hente ut nødvendig data.

- Vi er allerede langt på overtid. Vi forventer fullt samarbeid fra russiske myndigheter, slik at WADAs representanter mottar all nødvendig informasjon, sier idrettspresident Tom Tvedt og fortsetter;

- Russiske myndigheters manglende samarbeidsvilje har bidratt til å svekke tilliten til det internasjonale antidopingarbeidet og til WADA. Det har også bidratt til å opprettholde et «mistenkelighetens lys» over russisk idrett og skadet idrettens samlede anseelse og troverdighet internasjonalt.

WADA må benytte sine sanksjonsmuligheter

Kampen mot doping krever felles innsats. Etter avsløringene gjennom McLaren-rapporten har både WADA, idretten og myndighetene, samt nasjonale antidopingorganisasjoner, bidratt konstruktivt i etableringen av WADAs International Standard for Code Compliance by Signatories (ISCCS). Gjennom ISCCS har WADA et helhetlig regelverk for å følge opp organisasjoner som ikke opptrer i samsvar med WADA-koden.

- WADA må vise handlekraft og synliggjøre at manglende oppfyllelse av antidopingforpliktelser får konsekvenser, sier Tvedt.

Norges idrettsforbund mener at denne saken viser at også stater må kunnes stilles ansvarlige der myndighetene er involvert i doping.

- Russiske myndigheter har skadet antidopingarbeidet i Russland. En hel idrettsverden forventer at russiske myndigheter nå samarbeider fullt ut med WADA, slik at det kan avdekkes hvilke russiske utøvere som faktisk var omfattet av den statsstyrte dopingen. Den russiske staten har antidopingforpliktelser gjennom UNESCO-konvensjonen. Det bør få konsekvenser, også for statene, når antidopingarbeidet motarbeides på myndighetsnivå, avslutter Tom Tvedt.

Kontakter

Bilder

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg saker fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges idrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom