Fineart

Nico Widerberg - Spor, Galleri Fineart 5 - 15. nov

Del

Galleri Fineart presentere denne uke Nico Widerbergs største maleriutstilling noensinne. Nico Widerberg (f. 1960), billedhugger, grafiker og maler, har det siste året malt mot sin desidert største maleriutstilling. Utstillingen med tittelen SPOR vil inneholde mellom 50 og 60 oljemalerier samt et utvalg grafiske arbeider.

Foto: Trygve Indrelid
Foto: Trygve Indrelid

Widerberg er drevet av håndverket, det være seg i arbeid med stein, tre eller oljemaling. I sine malerier modellerer han og bygger opp motivene ved bruk av sin karakteristiske palett i til dels sterke farger.

Nico Widerbergs billedunivers har kroppen som det sentrale tema, løsrevet, gruppevis, mann, kvinne, hoder, torsoer. Den avpersonifiserte menneskefremstillingen fremstår som tidløs og evig.

Hans tydelige signatur har gitt ham en markant plass på samtidskunstscenen.

Nico Widerberg er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og ved Statens Kunstakademi i Oslo. Han har en lang merittliste med separatutstillinger og utsmykningsoppdrag både nasjonalt og internasjonalt. Widerberg er innkjøpt av en rekke offentlige institusjoner og private samlere i inn- og utland. Minnemonumentet etter 22. juli, utformet av Nico Widerberg, ble reist 53 steder i Norge.

Nøkkelord

Kontakter

Tonje Buer
Galleriansvarlig/kurator
93 67 67 98

Rolf Stavnem
Daglig leder
92 08 59 07

Bilder

Foto: Trygve Indrelid
Foto: Trygve Indrelid
Last ned bilde
Foto: Trygve Indrelid
Foto: Trygve Indrelid
Last ned bilde
Foto: Trygve Indrelid
Foto: Trygve Indrelid
Last ned bilde
Foto: Trygve Indrelid
Foto: Trygve Indrelid
Last ned bilde

Lenker

Om Fineart

Fineart
Fineart
Filipstad Brygge 2
0252 Oslo

22 01 24 20http://www.fineart.no
Fineart AS har Norges største utvalg av kunst. Selskapet består av Galleri Fineart, nettgalleriet fineart.no og magasinet KUNST. Fineart AS omsetter for ca MNOK 50 pr år. Galleri Fineart er Nordens største galleri med totalt 2000 m2 utstillingsplass, og holder til på Aker Brygge/Tjuvholmen.

Følg saker fra Fineart

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fineart på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fineart

Selv om du står stille har du lov / Sverre Bjertnes og Bjarne Melgaard12.3.2018 09:04Pressemelding

Det har gått syv år siden den legendariske og fryktede kritikeren Roberta Smith i New Yorks Times, utropte Sverre Bjertnes og Bjarne Melgaards første felles utstilling til en av årets ti viktigste utstillinger. 2011 ble starten på noen hektiske år med flere store samarbeidsprosjekter. Ikoniske utstillinger på Galleri K og Rod Bianco i 2012 og ny utstilling i NY 2013. Alle skapte stor oppmerksomhet hjemme, så vel som internasjonalt. Brått tok det slutt. Kunstnere gikk hvert til sitt. Bruddet var et faktum. Men så fem år etter at de satte siste strek er de tilbake igjen!

PER FRONTH: INNER ROOMS // 2.–26. november 2017 // Galleri Fineart30.10.2017 08:52Pressemelding

Galleri Fineart har gleden av å invitere til ny separatutstilling med en av landets fremste kunstnere og kontroversielle stemme innen samtidskunsten; Per Fronth. Fronth innehar en egenartet signatur i norsk og internasjonal samtidskunst; hvor han arbeider kontinuerlig i spenningsfeltet mellom fotografi og maleri. Hans kunstnerskap markerer seg som særegent og konfronterende innen sin genre og sitt medium.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom