Trygg Trafikk

Ni omkom på veiene i juli

Del

58 har mistet livet de første syv måneder i 2017. Dette er det laveste antallet registrert omkomne i trafikken, så langt på året siden 1940-tallet.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Foreløpige tall viser at ni personer omkom på veiene i juli 2017. Syv av de omkomne var menn og to kvinner. 

Av de omkomne var fem bilførere, en mc-fører og tre var syklister.

I gjennomsnitt de foregående fem år har 17 personer omkommet i veitrafikkulykker i juli måned.

Av de ni omkomne mistet fire livet i eneulykker, en på usikret jernbaneplanovergang og fire i kollisjon.

Spesielt i årets ulykkesstatistikk legger vi merke til den betydelige reduksjonen i alvorlige trafikkulykker der ungdom i alderen 16-24 rammes. Det er hittil i år registrert syv omkomne i denne aldersgruppen, noe som er en halvering av periodegjennomsnittet (januar-juli) i årene 2010-2016.

På tross av den positive utviklingen vektlegger vi at trafikksikkerhetsarbeidet må fortsette med full styrke, hvis vi skal klare å fylle nasjonale målsetninger som Stortinget har vedtatt gjennom Nasjonal Transportplan 2018-2029.   

Trygg Trafikks foreløpige tall er basert på politirapporterte ulykker via Trygg Trafikks distriktsledere i landets 19 fylker.

Trygg Trafikk jobber for at færrest mulig skal bli hardt skadet eller omkomme i trafikken. 

Kontakter

Bilder

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Last ned bilde

Dokumenter

Om Trygg Trafikk

Trygg Trafikk
Trygg Trafikk
Tullinsgate 2
0103 Oslo

22 40 40 40http://www.tryggtrafikk.no

Trygg Trafikk jobber for at færrest mulig skal omkomme eller bli hardt skadet i trafikken. Vi er tilstede i alle landets fylker. Trygg Trafikk er både samarbeidspartner og pådriver overfor myndigheter og bedrifter. Vi er også et bindeledd mellom frivillige aktører og myndigheter.

Følg saker fra Trygg Trafikk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Trygg Trafikk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Trygg Trafikk

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom