Utdanningsdirektoratet

Ni av ti foreldre er fornøyde med barnehagen

Del

93 prosent av foreldrene er svært eller ganske fornøyde med barnehagene til barna sine, viser Foreldreundersøkelsen i barnehage.

Foto: Tine Poppe
Foto: Tine Poppe

 - Undersøkelsen viser at de aller fleste foreldre er fornøyde med barnehagetilbudet barna deres får. Det viser at det gjøres utrolig mye godt arbeid i norske barnehager, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Resultatene for barnehagene som har deltatt i undersøkelsen publiseres på kommune,- og barnehagenivå på udir.no i dag, og 15. februar publiserer vi resultatene på Barnehagefakta. Der kan foreldrene gå inn for å se hvordan deres barnehage skårer i undersøkelsen.

 Høy trivsel

 - 97 prosent av foreldrene er enige i at barnet trives i barnehagen. De aller fleste foreldrene er også fornøyde med hvordan de ansatte i barnehagene oppmuntrer barnets nysgjerrighet, lærelyst og tilrettelegger for barnets språkutvikling, sier Jan Tore Sanner

Foreldrene er som i fjor minst fornøyde med barnehagens ute- og innemiljø. Her er det også et skille mellom offentlige og private barnehager. 85 prosent av foreldrene i private barnehager er fornøyde barnehagens lokaler, mens andelen er 76 prosent blant foreldre i kommunale barnehager.

Rekordhøy deltakelse

106 000 foreldre for barn i 2661 barnehager har deltatt i årets undersøkelse som blir gjennomført for andre gang. Utdanningsdirektoratet som er ansvarlige for gjennomføringen, er svært fornøyd med engasjementet for undersøkelsen.

 - I år er det mer enn 400 flere barnehager og over 15 000 flere foreldre som deltar i undersøkelsen. Det er gledelig at så mange foreldre benytter denne muligheten til å gi barnehagene en tilbakemelding, sier divisjonsdirektør i Utdanningsdirektoratet Annette Qvam.

- Samarbeidet mellom foreldre og barnehagen er avgjørende. Derfor er det bra at så mange bruker denne muligheten til å si hva de mener, sier kunnskaps- og integreringsministeren.

 Om undersøkelsen

  •  Undersøkelsen forteller oss noe om hvordan foreldene opplever barnehagen.
  •  106 000 foreldre har svart på Foreldreundersøkelsen.
  •  2661 av landets 5900 barnehager valgte å gjennomføre undersøkelsen.
  •  Undersøkelsen er frivillig.

Mer informasjon:

Se resultatene i 2017 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Tine Poppe
Foto: Tine Poppe
Last ned bilde

Om Utdanningsdirektoratet

Utdanningsdirektoratet
Utdanningsdirektoratet
Postboks 9359 Grønland
0135 Oslo

23 30 12 00http://www.udir.no

Utdanningsdirektoratet skal sikre at den nasjonale utdanningspolitikken iverksettes. Slik får barn, unge og voksne et barnehagetilbud og en opplæring av høy kvalitet. Vi er underlagt Kunnskapsdepartementet og har kontorer i Oslo, Tromsø, Molde og Hamar.

Følg saker fra Utdanningsdirektoratet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Utdanningsdirektoratet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Utdanningsdirektoratet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom