Nexans

Nexans har levert Nord-Amerikas lengste undersjøiske kabel – skal gi Øst-Canada renere energi

Del

I forbindelse med Maritime Link-prosjektet har Nexans produsert og installert en ny undersjøisk kabelforbindelse bestående av to 200 kV masseimpregnerte HVDC-kabler (høyspent likestrøm), som hver er 170 km lange. Maritime Link forbinder Newfoundland og Labrador med Nova Scotia og andre energimarkeder i Canada og Nordøst-Amerika og vil transportere opptil 500 MW med fornybar energi til regionen.

Kabelskipet C/S Nexans Skagerrak i Maritime Link-prosjektet i Canada
Kabelskipet C/S Nexans Skagerrak i Maritime Link-prosjektet i Canada

Oslo, 22. januar, 2018 – Med en bærekraftig utviklingsstrategi og varierte naturressurser er Canada i dag det fjerde ledende landet i verden når det gjelder å ta i bruk ren energi. To tredeler av landets elektrisitet genereres av fornybare ressurser. For å bidra til å oppfylle de canadiske myndighetenes krav om 50 % reduksjon av kullutslippene innen 2030 og Nova Scotia-reguleringenes krav om at 40 % av energien skal være fornybar innen 2020, har Nexans installert Nord-Amerikas lengste undersjøiske kabel som ledd i Maritime Link-prosjektet i regi av NSP Maritime Link Inc. (NSPML), et datterselskap av Emera Inc.


Leveringen var resultatet av nesten fire års prosjekteringsarbeid og produksjonen av de to undersjøiske HVDC-kablene og landkabler på Nexans’ fabrikker i Halden og Futtsu, Japan. Hver kabel er 170 km lang og veier ca. 5 500 tonn.


Installasjonsarbeidet i Cabot Strait startet i slutten av april 2017. De undersjøiske kablene ble lagt på en dybde på ca. 470 meter og beskyttet på havbunnen. Kablene forbinder provinsene i Nova Scotia og Newfoundland og Labrador for aller første gang. De endelige høyspenningstestene ble utført på forbindelsen i september 2017.


«Det er en stor glede for oss å være en del av dette spennende prosjektet, og vi er fornøyd med å ha fullført installasjonen av de to undersjøiske kablene, de lengste i Nord-Amerika, etter nesten 600 000 timer med designarbeid, produksjon og leggearbeid», sier Geir Korstad, prosjektleder i Nexans. «Denne suksessen er uten tvil et resultat av det harde arbeidet og engasjementet til Nexans’ kompetente team, samt det gode samarbeidet med NSPML og partnerne våre.»


Maritime Link-prosjektet er en ny 500 MW (+/– 200 kV) HVDC-forbindelse som består av omformerstasjoner og tilhørende HVAC-bryterstasjoner (høyspent vekselstrøm) samt to HVDC-kraftledninger, en 230 kV HVAC-kraftledning og tilhørende infrastruktur.

Maritime Link-prosjektet begynte i 2011 og skal ifølge planen settes i drift i januar 2018.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kabelskipet C/S Nexans Skagerrak i Maritime Link-prosjektet i Canada
Kabelskipet C/S Nexans Skagerrak i Maritime Link-prosjektet i Canada
Last ned bilde
Her installerer Nexans Nord-Amerikas lengste sjøkabel
Her installerer Nexans Nord-Amerikas lengste sjøkabel
Last ned bilde

Lenker

Om Nexans

Nexans
Nexans
Postboks 6450 Etterstad
0605 Oslo

22 88 61 00http://www.nexans.no

Nexans Norway AS er ledende leverandør av kraft-, tele-, installasjons- og varmekabler i Norge, og blant verdens ledende innen offshore-kontrollkabler og høyspente sjøkabler. Selskapet har hovedkontor i Oslo, produksjonsanlegg på Rognan, Langhus og i Halden.

Selskapet har omlag 1 600 ansatte og er en del av Nexans konsernet med kommersiell virksomhet over hele verden og produksjon i 40 land. Konsernet sysselsetter omlag 26 000 medarbeidere og er notert på børsen i Paris. Du finner flere opplysninger hvis du klikker deg inn på www.nexans.no.

Følg saker fra Nexans

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nexans på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nexans

Kontrakt på 100 millioner euro til Nexans4.12.2018 12:02Pressemelding

Nexans skal produsere, levere og installere en sjøkabel, inkludert fiberoptisk kabel, i en vanndybde på opptil 650 meter i Filippinene. Kabelforbindelsen vil gi det filippinske folket et mer pålitelig strømnett. Den fiberoptiske kabelen vil bli produsert på Nexans Norways anlegg på Rognan, mens sjøkabelen vil bli produsert i Halden og på selskapets anlegg i Japan. Kontrakten bekrefter Nexans’ stilling som en viktig global leverandør av masseimpregnerte kabelsystemer på dypt vann.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom