Nexans

Nexans har levert Nord-Amerikas lengste undersjøiske kabel – skal gi Øst-Canada renere energi

Del

I forbindelse med Maritime Link-prosjektet har Nexans produsert og installert en ny undersjøisk kabelforbindelse bestående av to 200 kV masseimpregnerte HVDC-kabler (høyspent likestrøm), som hver er 170 km lange. Maritime Link forbinder Newfoundland og Labrador med Nova Scotia og andre energimarkeder i Canada og Nordøst-Amerika og vil transportere opptil 500 MW med fornybar energi til regionen.

Kabelskipet C/S Nexans Skagerrak i Maritime Link-prosjektet i Canada
Kabelskipet C/S Nexans Skagerrak i Maritime Link-prosjektet i Canada

Oslo, 22. januar, 2018 – Med en bærekraftig utviklingsstrategi og varierte naturressurser er Canada i dag det fjerde ledende landet i verden når det gjelder å ta i bruk ren energi. To tredeler av landets elektrisitet genereres av fornybare ressurser. For å bidra til å oppfylle de canadiske myndighetenes krav om 50 % reduksjon av kullutslippene innen 2030 og Nova Scotia-reguleringenes krav om at 40 % av energien skal være fornybar innen 2020, har Nexans installert Nord-Amerikas lengste undersjøiske kabel som ledd i Maritime Link-prosjektet i regi av NSP Maritime Link Inc. (NSPML), et datterselskap av Emera Inc.


Leveringen var resultatet av nesten fire års prosjekteringsarbeid og produksjonen av de to undersjøiske HVDC-kablene og landkabler på Nexans’ fabrikker i Halden og Futtsu, Japan. Hver kabel er 170 km lang og veier ca. 5 500 tonn.


Installasjonsarbeidet i Cabot Strait startet i slutten av april 2017. De undersjøiske kablene ble lagt på en dybde på ca. 470 meter og beskyttet på havbunnen. Kablene forbinder provinsene i Nova Scotia og Newfoundland og Labrador for aller første gang. De endelige høyspenningstestene ble utført på forbindelsen i september 2017.


«Det er en stor glede for oss å være en del av dette spennende prosjektet, og vi er fornøyd med å ha fullført installasjonen av de to undersjøiske kablene, de lengste i Nord-Amerika, etter nesten 600 000 timer med designarbeid, produksjon og leggearbeid», sier Geir Korstad, prosjektleder i Nexans. «Denne suksessen er uten tvil et resultat av det harde arbeidet og engasjementet til Nexans’ kompetente team, samt det gode samarbeidet med NSPML og partnerne våre.»


Maritime Link-prosjektet er en ny 500 MW (+/– 200 kV) HVDC-forbindelse som består av omformerstasjoner og tilhørende HVAC-bryterstasjoner (høyspent vekselstrøm) samt to HVDC-kraftledninger, en 230 kV HVAC-kraftledning og tilhørende infrastruktur.

Maritime Link-prosjektet begynte i 2011 og skal ifølge planen settes i drift i januar 2018.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kabelskipet C/S Nexans Skagerrak i Maritime Link-prosjektet i Canada
Kabelskipet C/S Nexans Skagerrak i Maritime Link-prosjektet i Canada
Last ned bilde
Her installerer Nexans Nord-Amerikas lengste sjøkabel
Her installerer Nexans Nord-Amerikas lengste sjøkabel
Last ned bilde

Lenker

Om Nexans

Nexans
Nexans
Postboks 6450 Etterstad
0605 Oslo

22 88 61 00http://www.nexans.no

Nexans Norway AS er ledende leverandør av kraft-, tele-, installasjons- og varmekabler i Norge, og blant verdens ledende innen offshore-kontrollkabler og høyspente sjøkabler. Selskapet har hovedkontor i Oslo, produksjonsanlegg på Rognan, Langhus og i Halden.

Selskapet har omlag 1 600 ansatte og er en del av Nexans konsernet med kommersiell virksomhet over hele verden og produksjon i 40 land. Konsernet sysselsetter omlag 26 000 medarbeidere og er notert på børsen i Paris. Du finner flere opplysninger hvis du klikker deg inn på www.nexans.no.

Følg saker fra Nexans

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nexans på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nexans

Nexans' nye kabelleggingsfartøy gir verden mer ren energi28.8.2017 09:11Pressemelding

Nexans ønsker å legge til rette for overgangen til ren energi og utviklingen av internasjonale nett, og bygger nå et nytt fartøy for legging av undersjøisk høyspentkabel (HV-kabel). Det topp moderne skipet vil sørge for sikker og effektiv transport og legging av kabelsystemer verden over. Fartøyet bygges som en del av Nexans' nylig kunngjorte satsing, som går ut på å styrke produksjons- og installasjonssiden av selskapet for å møte den økende etterspørselen etter HV-kabelsystemer, med særlig fokus på kabelforbindelser og vindparkprosjekter offshore.

Nexans befester sin posisjon som markedsleder innen undersjøiske systemer gjennom rammeavtale med BP10.7.2017 12:58Pressemelding

Nexans Norway har i dag kunngjort at selskapet har inngått en femårig global rammeavtale med BP. Den omfatter prosjektering, anskaffelser og bygging av umbilical-systemer og DEH-systemer (Direct Electrical Heating), samt tilleggsutstyr. Avtalen omfatter også levering av ettermarkedstjenester. Den nye avtalen utvider og styrker det langsiktige samarbeidet mellom BP og Nexans som begynte i 2002.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom