Nets Branch Norway

Nets kjøper polsk tilbyder av betalingsløsninger for netthandel

Del

(19. juni 2018) Med kjøpet av Dotpay/eCard for 73 millioner euro utvider Nets sin virksomhet til Polen, det sjette største landet i EU som nå har en sterk vekst i digitale betalinger.

— Gjennom oppkjøpet øker vi vår geografiske tilstedeværelse i Europa, spesielt for tjenester rettet mot varehandelen som er i sterk vekst, og som vi nå får bedre tilgang til i Polen. De siste årene har Dotpay/eCard hatt en sterk vekst både i antall transaksjoner og i omsetningen. Denne utviklingen vil vi styrke ved investeringer for organisk vekst og gjennom en eventuell ytterligere konsolidering, sier Bo Nilsson, administrerende direktør i Nets.

Nets offentliggjorde i dag kjøpet av Dotpay/eCard, en av de ledende tilbyderne av betalingsløsninger for netthandel i Polen. Andrzej Budzik administrerende direktør for Dotpay/eCard vil fremover rapportere til Asger Hattel som leder Merchant Services i Nets. Dotpay/eCard vil opprettholde sine egne merkevarer.

Med dette oppkjøpet får Nets en bedre tilgang til det sjette største landet i EU målt i antall innbyggere, hvor både økonomien og netthandelen har en sterk vekst. Som i Tyskland er det i Polen et stort potensiale for å øke andelen av digitale betalinger, noe som underbygges av statlige initiativer for å erstatte bruken av kontanter.

Nets og Dotpay/eCard har komplimentere styrker og er således strategisk riktig. Gjennom et bredt tilbud av løsninger, spesielt innen netthandel, vil Dotpay/eCard komplimentere Nets på en god måte. Begge virksomhetene vil ha nytte av industrielle stordriftsfordeler, og kan eksempelvis oppnå synergier gjennom felles initiativ for innovasjon.

— Med vårt felles tjenestetilbud innen e-handels området vil vi ytterligere styrke vår kombinerte portefølje for varehandelen. Som en del av Nets-konsernet, kan vi øke vår innovasjonskraft til fordel for både virksomheter og forbrukere, sier administrerende direktør for Dotpay/eCard, Andrzej Budzik.

Dotpay/eCard har ca 100 medarbeidere og forventer å nå en omsetning på 19 millioner euro i 2018.

Oppkjøpet må godkjennes av relevante polske myndigheter før det kan gjennomføres. Det er forventet at dette skjer i løpet av fjerde kvartal 2018.

Nøkkelord

Kontakter

Søren Winge, Head of Press Relations Nets, tlf: +45 29 48 26 46, e-post: swing@nets.eu
Bartosz Sawulski, Marketing and Corporate Communications Director, Dotpay/eCard & MCI Capital, tlf: +48 694 400 787, e-post: sawulski@mci.eu

Om Nets Branch Norway

Nets Branch Norway
Nets Branch Norway
Haavard Martinsensvei 54
0978 Oslo

https://www.nets.eu/no

Om Dotpay/eCard:
Dotpay og eCard er tilsammen en ledende leverandør av betalingstjenester for netthandel i Polen. Gjennom kompetanse som innløser av betalingskort og som PSP (payment service provider), tilbys en omfattende omni-channel betalingsløsning, som er skreddersydd for å kunne håndtere de mest krevende forretningsprosessene. Med 15-års erfaring og omtrent 100 medarbeidere fordelt på kontorer i Warszawa og Krakow, håndterer selskapet 30 000 forretninger innenfor alle segmenter for netthandel.

Om Nets:
Hos Nets ser vi enklere produkter og løsninger som fundamentet for vekst og utvikling, både innenfor handel og i samfunnet som helhet. Våre 2400 medarbeidere i Norge, Danmark, Finland, Sverige og Estland hjelper banker, bedrifter og forretningsdrivende i Norden og Baltikum med å gjøre hverdagen enklere for sine kunder, alltid med den høyeste grad av sikkerhet og stabilitet. Enkle løsninger for en travel hverdag. Det er det vi er her for.

Følg saker fra Nets Branch Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nets Branch Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nets Branch Norway