Nets Branch Norway

Nets inngår partnerskap med akselerator fra Silicon Valley

Del

(Oslo 21. desember 2017) Et nytt samarbeid mellom Nets og den amerikanske akselerator-virksomheten Plug and Play Tech Center skal styrke Nets’ internasjonale engasjement. Nets skal bidra med ideer og råd overfor fintech-entreprenører, samtidig som selskapet får direkte tilgang til den globale fintech-sektoren.

Betalingskonsernet Nets tar nå et stort internasjonalt steg i jakten på de virksomheter og ideer som kommer til å prege fremtidens betalingsindustri. Dette skjer gjennom et formelt samarbeid mellom Nets og California-baserte Plug and Play, som fungerer som en akselerator for hundretalls av selskaper innen blant annet teknologisektoren. Samarbeidet innebærer at Nets skal bidra med å identifisere relevante fintech-virksomheter som skal inkluderes i Plug and Play sitt akselerator-program.

– Virksomheters innovasjon er i dag viktigere enn noen gang. I den ene enden av skalaen vil etablerte selskaper fremskynde hastigheten gjennom å ta i bruk ny teknologi, mens fintech-startups er avhengig av distribusjonskanaler, kunnskap og forretningsmuligheter som kun større virksomheter kan tilby. Plug and Plays aktiviteter i Paris, der samarbeidet med Nets startet, er en utvidelse av den globale strategien om å koble startups med større virksomheter, sier Omeed Mehrinfar som er Europasjef for Fintech hos Plug and Play.

Ett ledd i en større innovasjonsprosess
Plug and Play er bland de de største av de såkalte akseleratorene, hvor tusenvis av gründervirksomheter hvert år henvender seg for å skaffe kapital, søke råd eller finne frem til aktuelle samarbeidspartnere. Virksomheten bygger på et samarbeid med en rekke utvalgte industrielle partnere, inkludert Nets, som bistår med å finne frem til de mest lovende prosjektene.

Dette initiativet må sees i sammenheng med at Nets tidligere i år valgte å skille ut sitt digitale utviklingssenter i et eget selskap, som fremover skal drive Nets’ digitale utviklings- og innovasjonsprosjekter. Den nye enheten har fått navnet Smart Payments, og vil fortløpende vurdere og teste ut ny teknologi. Dette har allerede resultert i flere konkrete konsepter og prosjekter som det forventes vil bli til kommersielle produkter i de kommende årene.

Hurtig ekspansjon
Akselerator-programmet har til hensikt å støtte gründere i arbeidet med å vokse, finne ny kapital og utvikle idé og teknologi. Selekteringsprosessen gir samtidig Nets en unik mulighet til å fange opp nye trender, potensielle oppkjøpskandidater eller fremtidige samarbeidspartnere som har et internasjonalt perspektiv.

– Som en hovedpartner får vi direkte tilgang til den internasjonale fintech-bransjen. Vi kommer til å hente inspirasjon fra ny teknologi, ny måte å drive forretning på, og vi får kontakt med potensielle innovasjonspartnere, sier Tony Bach Christensen som er ansvarlig for strategiske partnerskap hos Nets.

Innenfor den voksende fintech-sektoren er teknologi for betalinger, inkludert løsninger basert på blockchain og kunstig intelligens, blant de områdene som utvikler seg raskest.

Nøkkelord

Kontakter

Om Nets Branch Norway

Nets Branch Norway
Nets Branch Norway
Haavard Martinsensvei 54
0978 Oslo

https://www.nets.eu/no-nb/

Hos Nets ser vi enklere produkter og løsninger som fundamentet for vekst og utvikling, både innenfor handel og i samfunnet som helhet. Våre 2400 medarbeidere i Norge, Danmark, Finland, Sverige og Estland hjelper banker, bedrifter og forretningsdrivende i Norden og Baltikum med å gjøre hverdagen enklere for sine kunder, alltid med den høyeste grad av sikkerhet og stabilitet. Enkle løsninger for en travel hverdag. Det er det vi er her for.

Følg saker fra Nets Branch Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nets Branch Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nets Branch Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom