Norsk Folkehjelp

Nesten dobbelt så mange oppdrag for Norsk Folkehjelp

Del

Idet de fleste har kommet seg hjem fra påskefjellet, har Norsk Folkehjelp registrert 95 oppdrag i påsken. Dette er nesten en dobling sammenlignet med fjoråret.

I fjor ble det registrert 52 oppdrag i løpet av hele påsken.

- Påsken i år kom mye tidligere enn i fjor – og med strålende vær og skiføre mange steder i landet. Det har vært utrolig mye folk i fjellet, og det har også ført til at vi har fått mer å gjøre, sier leder i Norsk Folkehjelp Sanitet, Live Kummen.

Det er enormt mange dugnadstimer som legges ned i løpet av påskeferien av frivillige mannskaper som er i beredskap 24 timer i døgnet.

- Folk setter stor pris på at vi er til stede i påskefjellet, og mange takker oss for innsatsen vi gjør. Å kunne bidra til trygghet på fjellet er en sterk motivasjonsfaktor for oss i påsken sier Kummen.

Påsken har vært mest travel for Norsk Folkehjelps grupper i Rogaland og Hedmark.

- Skadene vi møter er i stor grad uheldige skiløpere som faller og skader seg i bein eller armer. Det kan være alt fra forstuinger til brudd. Da hjelper vi til med å stabilisere skaden og få dem ned fra fjellet, sier Live Kummen.

Det har vært stor skredfare mange steder i landet denne påsken. For Norsk Folkehjelps mannskaper har skredalarmen gått flere ganger den siste uken. To personer har omkommet i skred i løpet av påsken.

- Det kan se ut til at folk har vært flinke til å ta hensyn til stor skredfare i påsken, og vi er glad for at folk har hørt på rådene om å holde seg unna skredterreng, sier Kummen.

Kontakter

Ida Kroksæter,
Kommunikasjonsrådgiver i Norsk Folkehjelp
Mobil: 456 14 852

Bilder

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom