Fineart

NEMI FYLLER 20 ÅR!

Del

Det er en stor glede for Galleri Fineart å få invitere til Nemis 20-års bursdag! Vi feirer begivenheten med utstillingen Nemi fyller 20 år torsdag 26/10 kl 18:00, hvor vi presentere et bredt utvalg av originale striper og helsider fra Nemis liv og leven!

Hvor begynner Nemi og hvor slutter Lise Myhre?


Når Lise Myhre presenterte Nemi for redaktøren sin for første gang mente han at serien ville appellere til 20 stykker, men synes den var så fin at han ville prøve å trykke den likevel! Nå 20 år etter viser det seg at karakteren kanskje har det bredeste nedslagsfeltet av alle tegnede karakterer, med den største spredningen både i alder og geografi.
Nemi har blitt en sterk rollemodell for både unge og voksne over hele verden. Tegneserien er oversatt til 15 språk og vinner stadig nye fans via nett og bøker.
Folk indentifiserer seg med Nemi, mye fordi hun ufarliggjør annerledeshet og gir trygghet til det å være seg selv uavhengig av seksuell preferanse, hudfarge, klesstil eller hva det måtte være, med sleivspark til det konforme og straite. Nemi er en sårbar rebell, beinhard utenpå og myk inni, som ønsker aksept for den hun er. Fanskaren og opplagstallene viser tydelig at Nemi ikke er alene i sin annerledeshet.
– Jeg må skrive for meg selv i første omgang. Det er jeg som bestemmer hva som er riktig og galt i Nemis univers, det er jeg som kjenner henne best og vet hvor hun bør gå, sier Lise Myhre.


En ting som er sikkert er at vi skal feire Nemi for alt hun er og alt hun har stått for i 20 år!
Ingenting kan vel være mer perfekt som ramme rundt 20-årsfeiringen enn tente gresskar og spindelvev i høstmørket på Tjuvholmen. 

Lise Myhre er utdannet designer, ved siden av å tegne serier for utvalgte blader og magasiner har hun gjort en rekke illustrasjonsoppdrag og platecovere.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Fineart

Fineart
Fineart
Filipstad Brygge 2
0252 Oslo

22 01 24 20http://www.fineart.no

Fineart AS er gjennom nettsiden fineart.no og Galleri Fineart på Tjuvholmen, Nordens største portal for presentasjon, formidling og salg av kunst.

Selskapet omsetter for 50 millioner kroner per år, og har over 300.000 registrerte brukere på nettstedet og har over 120 000 besøk hver måned fra over 55.000 unike besøkende. Vi formidler hovedsakelig mest grafikk, men også maleri, skulptur, bøker, glasskunst, kunsthåndverk og tekstil. Fra 2004 frem til i dag har selskapet også snudd fra å være et auksjonshus for kunst på nett, til å bli et komplett kunsthus og galleri der mer en 50 % av omsetningen kommer fra fastprissalg.

Følg saker fra Fineart

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fineart på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fineart

Ektepar jubilerer og debuterer: Vil la kunsten vise vei i miljøspørsmålet9.10.2018 11:05Pressemelding

Kunstneren Gunilla Holm Platou og ektemannen Eivind Stoud Platou deler et brennende engasjement for miljøet, og bruker verdens miljøutfordringer som katalysator for kunsten. Håpet er at kunsten kan inspirere flere til å gjøre de riktige valgene i hverdagen. Torsdag 11. oktober åpner den felles utstillingen «KURIOSA», som markerer Gunillas 15 år som kunstner, og ektemannens debut som kunstner hos Galleri Fineart på Tjuvholmen.

Fly Away - Pushwagner / Galleri Fineart 13.09 - 14.1012.9.2018 15:43Pressemelding

«Jeg sparer gullet til slutt», var ett av Pushwagners mottoer når han samtidig minnet sine medarbeidere om at «Vi er ikke framme enda...». 73 av sine 77 år brukte han på at utvikle sin karakteristiske strek. En strek som speilet en livsreise til mange land og kontinenter, opp- og nedturer, indre og ytre landskap, visjoner og skrekkvisjoner - en strek som skapte en rekke uforglemmelige ikoniske verk som nå henger på utallige vegger, fra Nasjonalmuseet til de mange hjem i Norge.

Selv om du står stille har du lov / Sverre Bjertnes og Bjarne Melgaard12.3.2018 09:04Pressemelding

Det har gått syv år siden den legendariske og fryktede kritikeren Roberta Smith i New Yorks Times, utropte Sverre Bjertnes og Bjarne Melgaards første felles utstilling til en av årets ti viktigste utstillinger. 2011 ble starten på noen hektiske år med flere store samarbeidsprosjekter. Ikoniske utstillinger på Galleri K og Rod Bianco i 2012 og ny utstilling i NY 2013. Alle skapte stor oppmerksomhet hjemme, så vel som internasjonalt. Brått tok det slutt. Kunstnere gikk hvert til sitt. Bruddet var et faktum. Men så fem år etter at de satte siste strek er de tilbake igjen!

PER FRONTH: INNER ROOMS // 2.–26. november 2017 // Galleri Fineart30.10.2017 08:52Pressemelding

Galleri Fineart har gleden av å invitere til ny separatutstilling med en av landets fremste kunstnere og kontroversielle stemme innen samtidskunsten; Per Fronth. Fronth innehar en egenartet signatur i norsk og internasjonal samtidskunst; hvor han arbeider kontinuerlig i spenningsfeltet mellom fotografi og maleri. Hans kunstnerskap markerer seg som særegent og konfronterende innen sin genre og sitt medium.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom