Norsk Folkehjelp

Nedgang i leteaksjoner, økning i antall skadde

Del

For Norsk Folkehjelp har det i påsken vært totalt 58 oppdrag. Dette er en økning fra fjorårets påske da det totalt var 48 oppdrag.

Det har vært hektiske dager for noen av våre frivillige redningsmannskaper. Spesielt de lagene som har base ved store utfartssteder, sier Vegard Lindbæk, vaktleder for Norsk Folkehjelp.

Totalt denne påsken har Norsk Folkehjelp rykket ut for å hjelpe 52 skadde personer, en økning på 20% fra året før.

– Vi ser at det i år har vært en nedgang i antall leteaksjoner, men vi har likevel behandlet flere skader. Det er færre av de store tunge leteaksjonene man hadde tidligere, sier Lindbæk.

Dette mener Norsk Folkehjelp hovedsakelig skyldes en stadig bedre mobildekning. Tidligere ble mange leteaksjoner utløst på grunn av manglende mulighet til at folk kunne gi beskjed dersom de var forsinket.

– Nå kan folk ringe hjem, selv når de befinner seg på steder langt utenfor allfarvei. De som skader seg ringer også nødnumrene og gir beskjed nøyaktig hvor de er og hva som har skjedd. Da trenger ikke vi lete etter dem og kan sende mannskapene direkte til pasienten, sier Lindbæk.

Også snøskredaksjoner har det blitt færre av for Norsk Folkehjelp i år.

Hittil i år har ingen omkommet i snøskred tilknytta friluftsliv. To har omkommet i snøskred mot bebyggelse. Dette er rekordlave tall som man må tilbake til vinteren 92/93 for å finne.

– Vi er svært fornøyde med at vi har hatt så få redningsaksjoner knyttet til snøskred og at ingen har omkommet på tur i fjellet. Det viser at det forebyggende arbeidet som er gjort de siste årene hjelper, mener Lindbæk.

Selv om mange skader seg mener han folk stort sett er svært flink til å ta forholdsregler på tur og er godt forberedt for uhell.

– Vi ser at mange gjør gode førstehjelpstiltak mens de venter på våre mannskaper, og det er vi svært godt fornøyd med. Jo flere som kan førstehjelp, jo flere liv reddes, sier Lindbæk.

Mer informasjon, kontakt vaktleder Vegard Lindbæk på tlf 97022004 eller epost paaske@folkehjelp.no.

Nøkkelord

Kontakter

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom