NRK

"Natt til lørdag" - ny podkast fra Radioteatret og NRK P3

Del

Søndag 29. april slippes krimdramaet "Natt til lørdag." Gjennom 19 episoder kan du følge Frid i hennes russetid og jakten på en mulig overgriper.

Foto: NRK / Rubicon
Foto: NRK / Rubicon

Når Frid (19) våkner lørdag morgen til en gråtkvalt mobilsvarmelding etter nattens russekickoff, blir hun overbevist om at en tidligere bestevenninne har blitt utsatt for et overgrep. Frid bestemmer seg for å opprette en "true crime"-podkast. Kan hun avsløre gjerningsmannen innen russetiden er over? Klarer hun å få kontakt med venninnen? Og finnes det i det hele tatt en gjerningsmann?

"Natt til lørdag" er produsert av Rubicon. Podkasten er en fiktiv "true crime", produsert for Radioteatret i samarbeid med NRK P3. Serien har premiere på NRK Radio 29. april kl. 21:00.

Autentisk produksjon

Rubicon har utviklet serien gjennom samtaler med russ og i samarbeid med både manusforfattere og radioprodusenter. Mye av dialogen er blitt improvisert fram etter at skuespillerne var castet, og sammen fant man den riktige tonen til personligheten. De fleste opptakene er gjort på location, altså på russetreff, i russebusser, på skoler eller i de situasjonene karakterene faktisk er i.  

Utfordrer podkastsjangeren

- I P3 har vi aldri fortalt historier om sex og vennskap på denne måten før. Jeg gleder meg til å gi lytterne et dypdykk i den bittersøte russetiden til Frid, sier redaksjonsleder i NRK P3, Trine Sollie.

- Natt til lørdag er nyskapende og utfordrer podkast-sjangeren så vel som lytternes holdninger, fordommer og preferanser, sier Sollie.

Første eksterne bestilling av radiodrama

Dette er første gang Radioteatret og NRK bestiller radiodrama eksternt. 

- Prosjektet ble valgt på grunn av tematikken, sjanger og den forfriskende måten historien blir fortalt på gjennom en fiktiv "true crime", her og nå. At opptakene er gjort på location gir en ekstra nærhet til miljøet og hovedkarakteren Frid, som jeg tror gjør det spennende for lytterne å følge hennes daglige jakt på en gjerningsmann, sier teatersjef i Radioteatret, Gunhild Nymoen

Kontakter

Bilder

Foto: NRK / Rubicon
Foto: NRK / Rubicon
Last ned bilde
Sofie Asplin, Selma Moren, Ilyas Zannachi Foto: NRK / Rubicon
Sofie Asplin, Selma Moren, Ilyas Zannachi Foto: NRK / Rubicon
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

Norsk rikskringkasting AS (NRK) skal fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr strømmetjenester for radio og TV, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. I tillegg har NRK et bredt tilbud til publikum på nett. 

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom