National Geographic

National Geographics podcast om norske soldater er mest pop i Norge

Del

Norske soldater forteller om sterke opplevelser i podcasten “Soldat”. Den topper nå iTunes' liste over populære podcaster, bare to dager etter utgivelse.

I hvilken grad nordmenn flest vet nok om hva norske soldater gjør ute i verden, er en stadig tilbakevendende diskusjon.

Nå har norske lyttere en unik mulighet til å høre soldatenes egne historier. I den nye podcasten “Soldat”, utgitt av TV-kanalen National Geographic, forteller fire norske soldater åpent og ærlig om sine til dels voldsomme opplevelser - om kameratskap og mot, og om hvordan det er å komme hjem med voldsomme inntrykk i bagasjen.

“Alt var meningsløst”

Blant dem vi treffer i podcasten er Nicholas Heimgard Dreyer, som ble sendt til Afghanistan som 21-åring i 2011.

Han har slitt med posttraumatisk stresslidelse i kjølvannet av flere voldsomme episoder i felten.

- Det var tungt å komme hjem. Jeg kom hjem til et land der den største bekymringen var om vi hadde råd til ny iPhone. Alt var bare meningsløst, forteller Heimgard Dreyer i podcasten.

De øvrige som intervjues er Terje Wadahl (47), Christer Svarverud (35) og Frank Sundbye-Ruud (51).

Tydelige paralleller

National Geographic har laget podcasten i forbindelse med den kommende premieren på TV-serien “The Long Road Home” (premiere på National Geographic 5. november kl. 22.00), som skildrer opplevelsene til amerikanske soldater i Irak.

- Vi mente det ville være interessant i den forbindelse å se om det finnes paralleller mellom norske soldaters ekte opplevelser og dem man gjerne ser skildret på film og TV. Og disse parallellene finnes definitivt - både podcasten og serien gir nyanserte og sterke fortellinger om mennesker i krig, sier Anders Borge, norgessjef for FOX Networks Group.

Podcasten er produsert av Moderne Media for National Geographic. Programleder er Marthe Sveberg.

Hør podcasten her:

Itunes
Soundcloud
Spotify

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Programleder Marthe Sveberg med Frank Sundbye-Ruud. Foto: Moderne Media.
Programleder Marthe Sveberg med Frank Sundbye-Ruud. Foto: Moderne Media.
Last ned bilde
Programleder Marthe Sveberg med Nicholas Heimgard Dreyer. Foto: Moderne Media.
Programleder Marthe Sveberg med Nicholas Heimgard Dreyer. Foto: Moderne Media.
Last ned bilde

Om National Geographic

National Geographic
National Geographic
Karenslyst Allé 2
0214 Oslo

http://natgeotv.no

Smart TV på sitt beste. National Geographic gir deg programmer som vekker interesse og pirrer nysgjerrigheten din, og vi er etterrettelige i alt vi gjør. National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.

Følg saker fra National Geographic

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra National Geographic på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra National Geographic

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom