Norsk Folkehjelp

Nasjonal beredskap i negativ utvikling

Del

Norsk Folkehjelp er skuffet over manglende søkelys på lokale ressurser i beredskap og krisehåndtering.

Utviklingen i beredskaps- og krisehåndteringssystemene i Norge fortsetter i retning av sentralisering av ressurser, kapasiteter og fokus til Osloområdet. Budsjettet tar ikke inn over seg at vi trenger et søkelys på lokale ressurser og desentraliserte ledelsesmodeller gitt de terreng- og værmessige forholdene vi har i Norge. Spesielt alvorlig er det at man ikke styrker rammene for frivillige ressurser i redningstjenesten.

 Trosser vedtak i Justiskomiteen

Under behandling av revidert budsjett gikk Justiskomiteen inn for et anmodningsforslag om at Justisministeren skulle komme tilbake  med en helhetlig gjennomgang av rammevilkår for frivillige ressurser i redningstjenesten.

– Vi kan ikke se at det er fulgt opp av Regjeringen, sier Jon Halvorsen, enhetsleder for Norsk Folkehjelps redningstjeneste.

Sitat fra merknader til statsbudsjettet 2015

«Komiteen ber regjeringen i forbindelse med statsbudsjettet for 2016 foreta en vurdering av behovet for en styrking av rammevilkårene for frivillige organisasjoner i redningstjenesten»

 For mer informasjon, ta kontakt med Jon Halvorsen, enhetsleder for redningstjenesten på telefon: 482 05 431

Nøkkelord

Kontakter

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no
Norsk Folkehjelp har 2000 frivillige redningsmannskaper som står i beredskap for samfunnet.

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom