Lederne

Når spurte lederen din sist hva du trenger?

Del

Unge medarbeidere vil jobbe i bedrifter med gode verdier, og ha en leder som evner å se dem. Det betyr noe hva du som leder står for, ikke at du er best på ditt fagområde. Men du må forstå hva bedriften trenger av kompetanse. For å oppfylle den delen av jobben må du vite hva som rører seg og ha tett og nær kontakt med medarbeiderne. -Hvem vil jobbe for meg? Hva kan jeg som leder by på? Det er spørsmål man må stille seg i dag, slår Trine Larsen i Hammer & Hanborg fast.

Foto: Ellen Johanne Jarli
Foto: Ellen Johanne Jarli

Den nye lederrollen

Selskapet hun er partner i driver med både rekruttering, lederutvikling og kurs. De har valgt å engasjere seg på en annen måte enn mange andre selskaper på området, og Larsen er svært opptatt av hva som er i ferd med å skje med lederrollen:

– Den digitale revolusjonen vi er inne i akkurat nå, også kalt «Industri 4.0», påvirker i høyeste grad også lederrollen. Ledelse av rutinearbeid blir mer og mer overflødig, og mer selvstendig arbeid som krever selvledelse får større plass i arbeidslivet. Vi vet at stor grad av innflytelse over egen arbeidsdag, og hvilke verdier en bedrift har, er avgjørende for motivasjon og arbeidsglede. Lederen blir den som legger til rette, spør hva du trenger for å gjøre en god jobb, og sørger for at kompetansen hele tiden blir utviklet i tråd med behovene.

I fjor ga Hammer & Hanborg ut "Fremtidens arbeidsliv – en visjon om hvordan vi kommer til å jobbe i fremtiden". «Digitalisering tvinger frem nye organisasjonsformer, og hierarkiet er på vei ut. For å lykkes i fremtiden må vi skape en kultur som gjør at det er lov å stille spørsmål, og lov å gjøre feil. Innovasjonen fører bedriften videre, og det har aldri vært viktigere å tiltrekke seg de beste – og ikke minst holde på talentene.» Dette sitatet er med på å slå an tonen i heftet. Her pekes det framover, og det er bare å være beredt. Om ikke, vil man raskt bli akterutseilt. Heftet inneholder både spennende tanker om arbeidslivet og praktiske tips.

Tror på testing

Men hvordan finner man de dyktige lederne? Det er vanskeligere å avdekke de rette, menneskelige egenskapene enn den formelle kompetansen som står i CV-en.

- (...)

(Les hele teksten her)

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Ellen Johanne Jarli
Foto: Ellen Johanne Jarli
Last ned bilde
Foto: Ellen Johanne Jarli
Foto: Ellen Johanne Jarli
Last ned bilde

Lenker

Om Lederne

Lederne
Lederne
Storgata 25
0184 Oslo

22 54 51 50https://lederne.no/
Vi bygger gode ledere
Lederne er en partipolitisk uavhengig organisasjon for ledere i norsk arbeidsliv. Vi tilbyr trygghet, lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå.
God ledelse skaper verdier for Norge og trivsel på små og store arbeidsplasser. Med gode ledere får vi færre konflikter, og bygger et bedre samfunn.
Lederne tilbyr lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå. Lederne skal bygge bro og fremme lederes interesser i arbeidslivet. Sammen skal vi bidra til mangfold og skape rammer for god ledelse.

Følg saker fra Lederne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lederne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Lederne

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom