NAF

NAF-magasinet Motors vinterdekktest 2016: Flere gode vinterdekk enn noen gang

Del

Premium-dekkene er fremdeles best, men i årets store vinterdekktest har de hardere konkurranse enn på lenge. – Continental og Nokian er i toppen, men både Bridgestone og Hankook ypper seg mot de største. Forbrukerne har flere gode vinterdekk å velge mellom og med en ringerunde til tre-fire forhandlere, kan du spare tusenlapper, sier Rune Korsvoll, redaksjonssjef i Motor.

NAFs medlemsmagasin Motor har testet 10 piggdekk og 11 piggfrie dekk i årets store vinterdekktest.
NAFs medlemsmagasin Motor har testet 10 piggdekk og 11 piggfrie dekk i årets store vinterdekktest.

NAFs medlemsmagasin Motor har testet 10 piggdekk og 11 piggfrie dekk i årets store vinterdekktest. Testen er et samarbeid mellom Motor, svenske Aftonbladet og finske Tekniikan Mailma og gjennomføres på et spesialanleggfor dekktesting nord i Finland.

Det som teller mest i testen er sikkerhet. Derfor vektlegger vi dekkenes egenskaper på snø og is 65 prosent på totalresultatet.

- Nordisk vinterføre er det mest krevende som finnes. Derfor velger vi å la dette telle tungt. Fortsatt er det piggdekkene som er overlegne på is, særlig bremsegrepet. Men på snø er forskjellen mellom pigg og piggfritt nesten visket ut. På våt asfalt er de beste is-dekkene ofte glatte. Du må med andre ord velge dekk etter ditt behov, sier Korsvoll.

Med stadig mildere vintre er det en del som vurderer mellom-europeiske vinterdekk. Det er piggfrie dekk utviklet for områder uten mye snø og is. I årets test var det med et slikt dekk fra Continental som referansedekk.

- På is hadde dette dekket 20 meter lengre bremsestrekning enn det piggfrie nordiske dekket fra Michelin. På norsk vinterføre er det nordiske vinterdekk som gjelder, avslutter Rune Korsvoll.

Topp tre blant piggdekkene 2016 (delt førsteplass):

Continental IceContact 2 – 8,6 poeng
Nokian Hakkapeliitta 8 – 8,6 poeng
Bridgestone Noranza 001 – 8,4 poeng

Topp tre blant piggfrie dekk 2016:

Continental ContiVikingContact – 7,6 poeng
Nokian Hakkapeliitta R2 – 7,5 poeng
Michelin X-Ice XI3 – 7,4 poeng
Mer om testen kan du lese på motor.no.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

NAFs medlemsmagasin Motor har testet 10 piggdekk og 11 piggfrie dekk i årets store vinterdekktest.
NAFs medlemsmagasin Motor har testet 10 piggdekk og 11 piggfrie dekk i årets store vinterdekktest.
Last ned bilde

Om NAF

NAF
NAF
Østensjøveien 14
0609 Oslo

08505http://www.naf.no

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med over 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 71 lokalavdelinger, 360 ansatt og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg saker fra NAF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NAF

Ny digital reisetjeneste fra NAF: - Vi tar veiboken inn i fremtiden3.7.2018 07:30Pressemelding

62% av nordmenn ferierer i Norge - nå har NAF laget en tjeneste for å gjøre Norgesferien enda bedre. “NAF Lokale opplevelser” er en ny digital reisetjeneste som skal øke reiseopplevelsen langs norske veier, og vitalisere lokalsamfunnene. - Vi ønsker å få flere til å velge norgesferie, og når de gjør det skal de få de beste, lokale tipsene, sier kommunikasjonsrådgiver i NAF, Ann Cathrin Andersen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom