NHO

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) vinner språkpris

Del

Onsdag 11.november mottar Næringslivets Hovedorganisasjon pris som årets Fremmedsspråkambassadør. NHO jobber aktivt for å sette fokus på behovet for språkkompetanse.

- Mange norske bedrifter har kontakt med utlandet. Derfor er det viktig med språkkompetanse, men også kunnskap om kulturen. Unge som velger å ta hele eller deler av utdanningen sin i utlandet, kan få mye igjen for det, sier Kristn Skogen Lund, administrerende direktør i NHO. 

Det er Nasjonalt senter for fremmedspråk i opplæringen som står for tildelingen. De har fått i oppdrag av Utdanningsdirektoratet å utnevne årets Fremmedsspråkambassadør.

Juryen begrunner tildelingen med at NHO i flere sammenhenger har pekt på hvor viktig språkkompetanse er for norsk næringsliv. Spesielt er det satt fokus på behovet for tysk, og interessen for språket er nå økende i skolen og i høyere utdanning.

- Dette er en utvikling som engasjementet til NHO har bidratt til, sier Steinar Nybøle, leder for Fremmedspråksenteret.

 

Et mer globalisert næringsliv

- Vi er veldig glade for at arbeidet vi gjør på vegne av medlemsbedriftene blir lagt merke til, sier Skogen Lund.

Fremmedspråk blir stadig viktigere for et globalisert næringsliv. 

- Sammen med gode samarbeidspartnere vil vi videreføre dette arbeidet. Vår målsetting er at vi får flere deltakere i det norske arbeidslivet som også behersker sentrale fremmedspråk, sier Skogen Lund. 

 

Trenger dobbeltkompetanse

NHO kartlegger hvert år kompetansebehovet blant medlemsbedriftene. Resultatene viser at vi i tillegg til tysk har behov for kompetanse i mange ulike fremmedspråk, som kinesisk, portugisisk og arabisk.

Juryen peker på at språk- og kulturkompetanse alene ikke alltid er nok; næringslivet trenger medarbeidere med såkalt dobbelkompetanse, det vil si språk og økonomi, språk og ingeniørfag etc. Til tross for behovet, må man lete lenge etter slike studier i Norge i dag. 

- Her må tydeligvis utdanningsinstitusjonene bli flinkere til å lytte til NHO, sier Nybøle.

Les mer: Flere bør studere i Tyskland

Kontakter

Tuva Gaarder Nordlie
Kommunikasjonsrådgiver NHO
tf: 93 66 87 15

Bilder

Om NHO

NHO
NHO
Middelthunsgate 27
0305 Oslo

23 08 80 00http://www.nho.no

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er den største interesseorganisasjonen for bedrifter i Norge. Vi i NHO jobber for gode rammevilkår for medlemsbedriftene og engasjerer oss for bedriftenes interesser på en rekke samfunnsområder.

Følg saker fra NHO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NHO

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom