TINE SA

Nå lanserer TINE laktosefritt meierismør og laktosefri Crème Fraîche

Del

En god nyhet for norske forbrukere med laktoseintoleranse.

Økende salg av laktosefrie produkter

I Norge har to til fem prosent av befolkningen fått diagnosen laktoseintoleranse, det vil si nedsatt evne til å fordøye melkesukker. Som et svar på forbrukernes ønsker lanserer TINE derfor laktosefritt meierismør og laktosefri Crème Fraîche.

– Selv om salget av laktosefrie produkter utgjør en liten andel av totalsalget til TINE er dette likevel spesielt viktig for noen av forbrukerne og vi merker økende interesse på dette området, sier ernæringsrådgiver i TINE Anne Katrine Wahl.

Salget av laktosefrieprodukter har økt med 34% (volum) de siste 12 månedene*. TINE har en rekke laktosefrie produkter som egner seg svært godt for personer med laktoseintoleranse. 

– De laktosefrie produktene gjennomgår en prosess der melkesukkeret spaltes. Produktene smaker like godt og er kilde til de samme næringsstoffene som vanlige meieriprodukter, sier Wahl. 

Kan være vanskelig å få nok kalsium uten melkeprodukter

Melkeprodukter er den største kilden til kalsium i norsk kosthold, og står for ca. 70 prosent av kalsiuminntaket.

­­­­– Et kosthold helt uten meieriprodukter kan lett gi for lite av spesielt jod og kalsium. Med et variert utvalg av laktosefrie produkter trenger ikke personer med laktoseintoleranse å bytte ut meieriprodukter, sier Wahl.

I tillegg er faste, modne hvite oster naturlig laktosefrie, og har alltid vært det. Derimot inneholder brunost og prim mye laktose.

Om du ikke er så glad i smaken på melk, kan du få dekket kalsiumbehovet med yoghurt og ost.

– Tre porsjoner meieriprodukter om dagen et godt utgangspunkt. Det betyr at ved å drikke en kaffe latte, spise en yoghurt og en brødskive med ost så får du i deg det du trenger, sier Wahl.

Spesielt viktig for barn

Noen barn (ca. 3 %) tåler ikke melk på grunn av melkeallergi. Gjelder dette ditt barn, er det viktig at du søker profesjonell hjelp av lege og ernæringsfysiolog. Det kan være utfordringer med et kosthold helt uten melkeprodukter.

TINEs laktosefrie produkter:

http://www.tine.no/merkevarer/tine-laktosefri

Fakta:

Vanlig meierismør inneholder ca. 0,5 g laktose pr. 100 g.

Grensen for å kunne kalle produktet laktosefritt er et innhold på mindre enn 0,01 g laktose pr. 100 g.

*Tall hentet inn fra Nielsen 7.9.2017 

Kontakter

Bilder

Om TINE SA

TINE SA
TINE SA
Lakkegata 23
0187 Oslo

03080http://www.tine.no

TINE SA er et næringsmiddelkonsern som foredler rene og naturlige råvarer til god og sunn mat. Morselskapet TINE SA er et samvirkeselskap som eies av melkeprodusenter som leverer melk til selskapet. På den måten skaper TINE verdier i et nært samspill mellom norsk natur, landbruk og marked.

Følg saker fra TINE SA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TINE SA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TINE SA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom