Nordic Light

Nå kommer løsningen til røykeslutt

Del

I flere år forsøkte lege Stig W. Johannessen å stumpe røyken. – Jeg har prøvd alt, uten hell. Nå er jeg røykfri og det er takket være e-sigaretter, sier han.

Som veldig mange andre tente Stig W. Johannessen sin første sigarett som student. Han fortsatte som røyker inn i studietiden og som praktiserende lege.

– Som lege har jeg møtt mange pasienter med sykdommer som ofte kommer av røyking. Til tross for god kunnskap om skadevirkningene av røyking slet jeg i en årrekke med å slutte. Men, da jeg endelig oppdaget elektroniske sigaretter (e-sigaretter) klarte jeg å kutte ut de helseskadelige sigarettene, sier han.

Anbefaler e-sigaretter
I pasientkonsultasjoner der røyking er tema anbefaler Johannessen å ta i bruk elektroniske sigaretter. Helsedirektoratet støtter legens anbefaling.

– I vanlige sigaretter brenner man tobakk. Da frigjøres stoffer som er langt mer helseskadelig enn nikotin. Med e-sigaretter unngår man disse skadelige stoffene. Da damper man en nikotinholdig væske, uten de skadelige stoffene fra tobakken. Røykere vil få redusert risiko for helseskader ved å bytte ut alle vanlige sigaretter med e-sigaretter, sier han.

Anerkjent av sykehus og Verdens helseorganisasjon

Verdens helseorganisasjon (WHO) har gitt sin støtte til e-sigaretter. Stadig flere anerkjenner e-sigaretter som løsningen på røykeslutt. Tidligere i år ble det klart at engelske sykehus åpnet for at pasienter kunne dampe e-sigaretter fra sykehussengene.

–E-sigaretter redder liv. Det er grunnen til at det får så mye støtte nå. Derfor har jeg også fungert som rådgiver for et norsk e-sigarett selskap, og investert i det. Det mest interessante for meg var et helnorsk selskap, uten bånd til tobakksindustrien. Jeg har investert i selskapet Nordic Light fordi jeg tror på det de driver med, sier Johannessen.

Snart tilgjengelig i butikk
Salg av e-sigaretter i dagligvare blir en realitet etter at stortinget i desember 2016 vedtok å oppheve forbudet mot salg av e-sigaretter med nikotin. Endringene vil tre i kraft i løpet av 2018, og sannsynligvis vil de første e-sigarettene bli mulig å kjøpt i butikk fra 1.1.2019.

– At e-sigaretter blir lettere tilgjengelig gjør det naturligvis langt enklere å teste produktet. For mange røykere, meg selv inkludert, har det vært viktig å ha et ordentlig alternativ til den vanlige sigaretten. Det å bruke e-sigaretter er røykavvenning på røykernes premisser. Det er avgjørende for å lykkes med røykeslutt, sier legen.

Nøkkelord

Bilder

Om Nordic Light

Nordic Light er en norsk merkevare, utviklet av et norsk selskap, med norske eiere, helt uavhengig av tobakksindustrien. Selskap stiftet i 2016 med formål om å tilby markedets beste e-sigaretter, rettet mot personer som ønsker å slutte med helseskadelig tobakksbruk. Selskapet ledes av Norvald Heidel, med internasjonal erfaring fra markedsføring og detaljhandel. Styret består av finansmannen Thomas Christensen (leder), Sparkjøp eier Iwan Eide Knudsen, entreprenør Trond Lyse, advokat Lasse Ødegaard, lege og plastisk kirurg Nils Lykke.

Følg saker fra Nordic Light

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nordic Light på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nordic Light

Vil bytte ut røyken med damp23.2.2018 15:14:50 CETPressemelding

I løpet av våren vil sannsynligvis forskriftene for salg og markedsføring av e-sigaretter være klare. Etter en seks måneders registreringsperiode, åpner det endelig opp for salg i Norge. Det norske selskapet Nordic Light står klare til å kapre markedsandeler. – 1 av 10 nordmenn røyker daglig, mens det er over en milliard røykere i verden. Tobakk dreper og alle bør slutte. E-sigaretter er det mest effektive røykesluttproduktet i verden, sier daglig leder Norvald Heidel i Nordic Light.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom