Sonans utdanning

Nå kan du ta kinesisk som privatist hos Sonans Oslo

Del

Sonans Utdanning tilpasser seg markedet og den økte interessen for kinesisk språk. Fra høsten av tilbyr privatistskolen kinesisk i tillegg til tysk, fransk og spansk.

-  Kinesisk språk og kultur blir stadig mer synlig i det globale næringslivet. Flere og flere ønsker å lære kinesisk for å ta del i den utviklingen som foregår i Kina og andre land hvor kinesisk språk benyttes. Samtidig har forholdet mellom Norge og Kina nylig blitt revitalisert, og dette betyr mange muligheter i tiden fremover, sier Jie Hou.

Til høsten skal Hou undervise i kinesisk mandarin ved Sonans Utdanning i Oslo. Det er første gang Sonans tilbyr undervisning i dette faget.

Nye undervisningsmetoder

- Kinesisk er et språk som for mange kan fortone seg som vanskelig å lære. Men med en kombinasjon av klasseromsundervisning og godt undervisningsmateriale er det blitt mye lettere å lære seg å både snakke og skrive på kinesisk de siste årene, forteller Hou.

Læreren tror mange nordmenn synes det både er spennende og gøy å lære seg kinesiske tegn.

- Selv om det blir litt pugging, så er det lettere å huske tegnene når man også vet hvordan de uttales. 

Hou er autorisert lærer i kinesisk ved det anerkjente The International Profession Certification Association (IPA). Selv lærte Hou seg å snakke og skrive norsk på under ett år mens hun bodde og studerte i Finland. Med hjelp av radiosendinger på NRK lærte hun seg norsk på et høyt nok nivå til å bestå den såkalte «Bergenstesten». I dag studerer hun 2. året på Elektronikk og datateknologi med retning mot fysikalsk elektronikk ved Universitetet i Oslo ved siden av undervisningen på Sonans.

Optimistisk student

Tanita (25) skal begynne på Sonans i Oslo til høsten og valgte kinesisk som ett av programfagene sine. Hun håper å opparbeide seg et godt språklig grunnlag til å studere videre.

- Jeg tror det alltid er nyttig å lære seg flere språk. Kinesisk kan gi meg nye muligheter i arbeidslivet, og jeg vil kunne kommunisere med flere mennesker rundt omkring i verden, sier Tanita.

- Jeg gleder meg til å lære ett av verdens største språk, fortsetter hun.

Stor pågang

I lengre tid har norske universiteter og høgskoler opplevd stor pågang og høye søkertall på Asia- og midtøstenstudier. Søkertall fra Samordna opptak for 2017 viser at universitetene i Oslo og Bergen har fått henholdsvis 513 og 229 søkere til sine studieprogrammer Kinesisk med Kina-studier og Kinesisk. Til sammen tilbyr de ca. 80 plasser.

Nøkkelord

Kontakter

Michael Brekke
Faglig leder
michael.brekke@sonans.no | 45230059

Anne-Christine Nordstrøm
Markedssjef
anne-christine.nordstrom@sonans.no | 97715299

Bilder

Lenker

Om Sonans utdanning

Sonans utdanning
Sonans utdanning
Sandakerveien 116
0484 Oslo

915 04 070http://www.sonans.no

Om Sonans Utdanning

• Sonans Utdanning har tatt et tydelig samfunnsansvar for å hjelpe alle til å nå sine mål om høyere utdanning eller jobb. 
• Sonans Utdanning er markedsleder og har hatt ca. 50 % av markedet siden 2010. Sonans har ca. 7500 elever. 
• Sonans Utdanning har 9 privatistskoler og Sonans Nettstudier.
• Som privatist ved Sonans Utdanning kan man forbedre karakterer, ta opp fag man mangler eller legge realfag til vitnemålet, ta påbygg eller få studiekompetanse etter 23/5-regelen (for de som er minimum 23 år når de søker utdanning).  

Les mer på www.sonans.no

Følg saker fra Sonans utdanning

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sonans utdanning på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sonans utdanning

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom