Coop Norge

Nå er Rimi historie i Norge

Del

I dag, torsdag 10. mars klokken 10.00, åpnet Extra Triaden dørene. Den siste uken har butikken blitt bygd om fra Rimi til Extra. Med denne omprofileringen betyr det at Coop er ferdig med omprofileringene av rundt 370 Rimi, ICA og Matkroken-butikker.

Geir Inge Stokke, konsernsjef i Coop Norge SA
Geir Inge Stokke, konsernsjef i Coop Norge SA

7. mai 2015 gikk startskuddet for Norgeshistoriens største omprofileringsprosjekt når Rimi Sannergata ble Coop Prix. Nå, 10 måneder etter, er prosjektet fullendt, når Rimi Triaden ble Extra 10. mars.

Extra-effekten

– Oppkjøpet av ICA har vært en suksess og var et helt riktig steg for Coop i Norge, sier konsernsjef i Coop Norge SA, Geir Inge Stokke. – Det har gjort oss langt bedre rustet til å tilby kundene lavere priser og bedre utvalg. Priskrigen mellom lavprisbutikkene er en effekt av den skjerpede konkurransen. Vi kaller det Extra-effekten.

Extra har fått over 120 nye butikker etter omprofileringer fra Rimi og ICA. - De butikkene som har blitt til Extra, slik som Rimi Triaden, har fått en utrolig god mottakelse. En gjennomsnittlig omsetningsvekst på mer enn 20 prosent etter omprofilering er et tydelig signal om at kundene liker Extra, som har bedre utvalg og like lave priser som konkurrentene i lavprismarkedet, sier Stokke.

Står på startstreken

Det er lavpriskjeden Extra som har fått størst påfyll med omprofilerte butikker, men også Coop Mega og Coop Prix har fått mange flere attraktive lokasjoner landet rundt med påfyll fra ICA og Rimi. Matkroken er fortsatt en egen kjede, men har Coop-sortiment, datasystemer og logistikk.

- Gjennom oppkjøpet av ICA Norge har vi fått mange flere flotte butikker og dyktige medarbeidere, og vi har nå et fantastisk utgangspunkt for å nå vårt mål om å gi våre medlemmer og kunder de aller beste handleopplevelsene, sier Stokke.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Geir Inge Stokke, konsernsjef i Coop Norge SA
Geir Inge Stokke, konsernsjef i Coop Norge SA
Last ned bilde

Om Coop Norge

Coop Norge
Coop Norge
Østre Aker vei 264
0915 Oslo

https://www.coop.no

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1 250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. I tillegg driver Coop ca. 120 byggevarehus i kjedene Obs BYGG og Coop Byggmix. Coop har også flere faghandelsprofiler i ulike bransjer, for eksempel elektro. Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i deres lokale samvirkelag. Coop har i dag 1,6 millioner medlemmer/medeiere. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.

Følg saker fra Coop Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Coop Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Coop Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom