Visit Estonia

Nå blir det enda enklere å reise til Baltikums gourmethovedstad: Tallinn i Estland.

Del

Estland har slått seg opp som et ettertraktet reisemål. Landet topper prestisjetunge lister hos både Lonely Planet og White Guide. Fra oktober 2018 blir det enda enklere for nordmenn å besøke Baltikums gourmethovedstad, Tallinn. Da åpner nemlig airBaltic en ny lavprisrute, direkte fra Oslo.

Bilde 1 – Flyplassen i Tallinn (Visit Estonia)
Bilde 1 – Flyplassen i Tallinn (Visit Estonia)

Fra og med 28. oktober 2018 åpner airBaltic en ny direkterute mellom Oslo og Tallinn.

- Vi ser en betraktelig etterspørsel for en flyrute fra Oslo. Samtidig er Oslo en av de mest etterspurte rutene fra Tallinn. Derfor ga det mye mening for oss å møte denne etterspørselen, sier Wolfgang Reuss, rutesjef i airBaltic.

Mest for pengene, mer tilgjengelig

- De siste årene har Estland opplevd sterk vekst og utvikling. I dag er vi en av verdens mest attraktive reisedestinasjoner. Lonely Planet har for eksempel plassert Tallinn helt øverst på lista som «Best Value Destination» i 2018, sier Tarmo Mutso, sjef for turistforeningen i Estland.

Her ser du den fulle listen over Lonely Planet sine «Best Value» destinasjoner i 2018.

- Når airBaltic åpner vil det være tre flyselskaper som flyr direkte mellom Oslo og Tallinn. Det har aldri vært enklere for nordmenn å besøke Estland. Timingen kunne heller ikke vært bedre. I år feirer nemlig Estland sitt 100-årsjubileum. Derfor er det ekstra mye spennende som skjer, også for turister, fortsetter Mutso.

Gourmet-weekend på budsjett i Baltikums gourmethovedstad


En av de beste grunnene til å besøke Estland nå er den store gastronomitrenden som regjerer der. I den nordiske matguiden White Guide, kommer Estland best ut av de Baltiske landene. Av totalt 160 anbefalte restauranter i Baltikum, ligger 114 av disse i Estland!

Her kan du sjekke ut de 30 beste restaurantene i Estland.

Foodie og matblogger Anders Husa fra Norge, var imponert over sitt besøk til Estland i fjor.

- Etter mitt besøk i Estland i 2015, var det svært interessant å se hvor mye lenger matscenen i landet har kommet på kun to år. Unge estiske kokker, som har hentet verdifull erfaring utenlands, driver utviklingen i en ny og positiv retning mot et moderne og innovativt estlandsk kjøkken - samtidig som de benytter seg av lokale råvarer og opprettholder gamle tradisjoner, sier Husa.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Bilde 1 – Flyplassen i Tallinn (Visit Estonia)
Bilde 1 – Flyplassen i Tallinn (Visit Estonia)
Last ned bilde
Bilde 2 - Tallinn i vinterstid (Visit Estonia)
Bilde 2 - Tallinn i vinterstid (Visit Estonia)
Last ned bilde
Bilde 3 – Prisnivået på gourmetrestaurantene i Estland er ca. halvparten av i Norge (Visit Estonia)
Bilde 3 – Prisnivået på gourmetrestaurantene i Estland er ca. halvparten av i Norge (Visit Estonia)
Last ned bilde

Om Visit Estonia

Visit Estonia
Visit Estonia
Lasnamäe 2
Tallinn, Estonia

https://www.visitestonia.com/en

Visitestonia.com is the official tourism site incorporating about 6000 offers for spending your quality time in Estonia at different seasons of the year. Sign up for the newsletter and keep yourself updated on what is trending right now from special offers to locals' tips on the best restaurants, hotels, attractions and nature paths.

 

Følg saker fra Visit Estonia

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Visit Estonia på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Visit Estonia

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom