Ving Norge

Nå bestiller vi ferien med mobilen

Del

Det er ingen tvil om at nordmenn flykter fra ustabilt norsk sommer for å sikre seg sol på nesen. Norges største feriearrangør Ving hadde sist uke en salgsøkning på hele 32 prosent mot samme tid i fjor. Men samtidig som bestillingene strømmer på, merker Ving også endringer i nordmenns vaner rundt feriebestillingen.

– Vi ser at flere og flere bruker mobiltelefonen når de planlegger og bestiller reiser med oss. Nesten halvparten av all trafikk inn til nettsidene våre kommer nå fra mobiltelefoner, forteller markeds- og kommunikasjonsdirektør i Ving Norge, Tonje Løkaas Fossum.

– De to siste ukene har vi hatt en all time high i besøk på våre nettsider. Dette er mye på grunn av høy trafikk fra mobiler. Det er nå faktisk flere som søker etter reiser på mobil enn på desktop, og kjøp av reiser fra mobil er nesten doblet mot samme periode i fjor, sier hun.

Og det er helt klart på kveldstid solsultne nordmenn drømmer seg bort og planlegger sine neste reiser. I følge Ving blir de fleste søk gjort mellom klokken 20.00 og midnatt. Og det er ikke bare korte reiser som blir bestilt fra mobil. Bestillinger på familiereiser og lengre reiser øker også ifølge kommunikasjonsdirektøren.

– Det er både interessant og gøy å følge den utviklingen både vi og kundene våre er inne i. Vi har jobbet mye med å utvikle sidene våre til å være så mobilvennlige som mulig og for å gjøre det enkelt for kundene våre å finne det de søker. Og at det nå ser ut som om nordmenn synes det er trygt å bestille reisen sin via mobil synes vi er gledelig, sier Løkaas Fossum.

Og det er ikke bare før ferien nordmenn bruker mobilen. Også når de er på plass er de ivrige, men da på app, forteller hun.

– Svært mange av våre reisende har lastet ned Ving-appen. Den bruker de til flyinformasjon, for å finne ut mer om stedet de er på, hvilke aktiviteter de kan utforske, hva slags vær de kan forvente og så videre, sier Løkaas Fossum.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Ving Norge

Ving Norge
Ving Norge
Dronning Eufemiasgate 16
0191 Oslo

915 08 888http://www.ving.no

Ving er Norges største reisearrangør med reiser til mer enn 170 reisemål i over 40 land. Ving arrangerer charterreiser, fleksible pakkereiser med rutefly, i tillegg til flybilletter og hotell for de som vil reise på egen hånd. Reisene selges via internett, telefon og i utvalgte reisebyråer over hele landet.

Ving Norge AS har 89 ansatte og over 400 000 reisende årlig. Ving Norge AS inngår i det internasjonale reisekonsernet Thomas Cook Group plc som er børsnotert i London.

Følg saker fra Ving Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ving Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ving Norge

Thomas Cook Group lanserer initiativet #noplaceforplastic - tar bort 70 millioner engangsartikler av plast i løpet av 20195.11.2018 11:41Pressemelding

Thomas Cook Group, som Ving er en del av, ønsker å minske plastforsøplingen i havet. Hver dag når 8 millioner plastartikler havet*, søppel som ødelegger havmiljøet og som også når strendene rundt omkring i verden. Målet til Thomas Cook og Ving er at 70 tonn plastikk skal bort i løpet av 2019. Dette er et første steg i selskapets langsiktige initiativ #noplaceforplastic.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom