Virke

Nå begynner innspurten i julehandelen

Del

Det ble handlet mer på kjøpesentrene i uke 50 enn i samme uke i fjor. Men den største handledagen før jul er i dag, 22. desember.

Det viser Kvarud Analyses julehandelsindeks, som er basert på tall fra 200 kjøpesentre landet rundt. I uke 50 (11.- 17. desember) hadde kjøpesentrene gode omsetningstall, med en økning på 0,9 prosent sammenlignet med i samme uke i fjor.

Som uken før, er det butikker innen kategorien hus og hjem som har hatt den største økningen.

–  Det kan tyde på at det er populært med gaver til hjemmet og elektrovarer denne julen. De siste fem ukene, har disse butikkene hatt en økning på 4,2 prosent fra fjoråret, sier Bror William Stende, direktør for Virke faghandel.

Starten på julehandelen har også vært god for spesialbutikkene, altså blant annet sportsbutikker, apotek, blomsterbutikker, gullsmedbutikker og lignende.

– Disse butikkene sto for 27 % av omsetningen på kjøpesentrene i uke 50. Det viser at julehandelen har skutt fart den siste uken, slår Stende fast.

Mange venter til siste liten

Det er likevel nåværende uke, uke 51, som er den største handleuken i desember, mye fordi vi skal kjøpe inn julematen denne uken. Særlig i dag, 22. desember, er en viktig dag for handelsstanden.

Virke anslår at det i dag vil handles for 3,5 milliarder kroner, omtrent som på Black Friday.  

– Det er nok en del som venter til siste liten med de aller siste gavene, så uken før jul blir en travel dag for butikkene. Men husk at butikkene er stengt på julaften i år, så ikke vent alt for lenge, anmoder Stende.  

Nøkkelord

Bilder

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsensgate 90
0230 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for tjenestenæringene i Norge, og representerer over 21 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom