Forsvarsbygg

Myntgata 2-kvartalet kan bli kommunalt

Del

Oslo kommune får tilbud om å kjøpe Myntgata 2 til takst.

Myntgata 2
Myntgata 2

Den offentlige avklaringsrunden i forbindelse med salget av Myntgata 2 i Oslo er nå avsluttet, og Oslo kommune er den eneste offentlige instansen som har meldt interesse. Kommunen får dermed mulighet til erverve eiendommen til takst før den tilbys for salg i markedet.

Ingen forhandlinger

Markedsprisen for eiendommen er 338,2 millioner kroner pluss omkostninger. Prisen er fastsatt gjennom en uavhengig verdivurdering med utgangspunkt i gjeldende planprogram for eiendommen.

– Kjøpesummen kan ikke forhandles, men kommunen står fritt til å avslå tilbudet. Hvis det skjer, vil eiendommen tilbys for salg på vanlig måte i markedet, hvor også kommunen har mulighet til å legge inn bud, sier prosjektleder Eli Heggelund i Forsvarsbygg Skifte eiendom.

Akseptfrist er satt til 24. mars 2017 med overtakelse 11. mai.

Indrefilet

Den nesten 13 000 kvadratmeter store tomta midt i hjertet av Oslo består av fem bygninger omkring ett felles gårdsrom. Teglsteinsbygningene er opprinnelig oppført som staller og kaserne for militære avdelinger tilknyttet Akershus festning, og utgjør totalt ca. 12 000 kvadratmeter BTA. Alle er oppført i siste halvdel av 1800-tallet med betydelig ombygging på 1950-tallet. Bortsett fra den såkalte «tyskerbrakka» som ble oppført i 1949, er alle bygningene fredet. Hele kvartalet er regulert til spesialområde med formål bevaring etter plan- og bygningsloven.

Nøkkelord

Kontakter

PRESSEVAKT
Forsvarsbyggs pressevakt er tilgjengelig hver dag fra 07-19, og nås på telefonnummer 47 7777 47

Bilder

Myntgata 2
Myntgata 2
Last ned bilde

Lenker

Om Forsvarsbygg

Forsvarsbygg
Forsvarsbygg
PB 405 Sentrum
0103 Oslo

815 70 400http://www.forsvarsbygg.no

Forsvarsbygg er eit statleg forvaltingsorgan underlagt Forsvarsdepartementet som utviklar, byggjer, driftar og avhendar eigedom for forsvarssektoren.

Følg saker fra Forsvarsbygg

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Forsvarsbygg på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Forsvarsbygg

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom