Nets Branch Norway

Mye kortbruk i mai

Del

(Oslo 8. juni 2018) Tall fra Nets og BankAxept AS viser at det i mai ble gjennomført 166,5 millioner kortkjøp, en vekst på 4,4 prosent i forhold til mai 2017. Betalingskortene ble benyttet til å handle for 56,1 milliarder kroner, en økning på 3,5 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

— I mai var det også to dager hvor betalingskortene ble brukt til å handle for mer enn 3 milliarder kroner. Dette hører med til sjeldenheten, og det er hovedsakelig under julehandelen vi ser så store dagsbeløp, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Onsdag 16. mai er den dagen til nå i år med mest kortbruk. Bare i løpet av denne dagen ble det utført i overkant av 8,6 millioner kortkjøp, og kortene ble benyttet for mer enn 3,2 milliarder kroner.

I mai var det fem dager med mer enn 7 millioner kortkjøp, til sammenligning var dette tilfelle kun ved to anledninger i mai i fjor. — På fredager med mye handel blir det gjerne gjennomført rundt 6 millioner kortkjøp, forteller Tjore

Forventer styrket vekst for kontaktløse betalinger
— De siste månedene har kontaktløse kjøp vokst med nesten en halv million nye betalinger hver måned. Vi ser at flere og flere nordmenn tar i bruk kontaktløs betaling, samtidig som stadig flere butikker aktiverer sine betalingsterminaler for dette, sier Frode Riis Andersen, kommunikasjons- og markedssjef i BankAxept AS.

I løpet av mai ble det gjennomført mer enn 2,1 millioner kontaktløse korttransaksjoner med BankAxept-kort.

— Vi er nå inne i den første sommermåneden, en tid som gjerne preges av mange småkjøp som is og kaldt drikke. Dette sammen med at det vil være mulig å betale kontaktløst på en rekke festivaler og ulike idrettsarrangementer, gjør at vi tror på en god vekst gjennom sommeren. Vi vet fra tester at det er raskere å bruke kortet til å betale kontaktløst enn å betale med kort på vanlig måte, så kontaktløse betalinger vil redusere køer i kiosker og utsalgsteder forteller Riis Andersen.

Bankkort med BankAxept ble i mai benyttet 143,2 millioner ganger, noe som er 5,3 millioner ganger mer enn samme måned i fjor. Det ble handlet varer og tjenester med BankAxept for nesten 44,8 milliarder kroner.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Nøkkelord

Kontakter

Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Frode Riis Andersen, kommunikasjons- og markedssjef i BankAxept AS, tlf. 922 46 335,
e-post: fra@bankaxept.no

Om Nets Branch Norway

Nets Branch Norway
Nets Branch Norway
Haavard Martinsensvei 54
0978 Oslo

https://www.nets.eu/no

Hos Nets ser vi enklere produkter og løsninger som fundamentet for vekst og utvikling, både innenfor handel og i samfunnet som helhet. Våre 2400 medarbeidere i Norge, Danmark, Finland, Sverige og Estland hjelper banker, bedrifter og forretningsdrivende i Norden og Baltikum med å gjøre hverdagen enklere for sine kunder, alltid med den høyeste grad av sikkerhet og stabilitet. Enkle løsninger for en travel hverdag. Det er det vi er her for.

Følg saker fra Nets Branch Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nets Branch Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nets Branch Norway