Nets Branch Norway

Mye kortbruk i mai

Del

(Oslo 15. juni 2017) Tall fra Nets og BankAxept AS viser at det i mai ble utført 159,5 millioner kortkjøp, en økning på 7,7 prosent i forhold til mai 2016. Det ble handlet med betalingskort for 54,2 milliarder kroner, en vekst på 5,7 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

– Med unntak av desember i fjor har det aldri blitt gjennomført like mange kortkjøp som i mai. Og måneden er preget av mange dager med veldig mye kortbruk. Totalt var det 10 dager hvor kortene ble brukt mer enn 6 millioner ganger. Til sammenligning var det kun tilfelle ved 6 anledninger i mai i fjor, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

43,5 milliarder med BankAxept
I mai ble BankAxept-kortene benyttet 137,9 millioner ganger, noe som er 8,5 millioner mer enn samme måned i fjor. Totalt ble det handlet varer og tjenester for 43,5 milliarder kroner med disse kortene, noe som er 2 milliarder mer enn i mai 2016.

– 16. mai er den dagen til nå i år med høyest kortbruk. Bare i løpet av denne dagen ble BankAxept-kortene benyttet mer en 6,7 millioner ganger, sier Narve Hansen, Chief Innovation Officer i BankAxept AS.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Nøkkelord

Kontakter

Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Narve Hansen, Chief Innovation Officer i BankAxept AS, tlf. 409 10 091, e-post: nh@bankaxept.no

Om Nets Branch Norway

Nets Branch Norway
Nets Branch Norway
Haavard Martinsensvei 54
0978 Oslo

https://www.nets.eu/no-nb/

Hos Nets ser vi enklere produkter og løsninger som fundamentet for vekst og utvikling, både innenfor handel og i samfunnet som helhet. Våre 2400 medarbeidere i Norge, Danmark, Finland, Sverige og Estland hjelper banker, bedrifter og forretningsdrivende i Norden og Baltikum med å gjøre hverdagen enklere for sine kunder, alltid med den høyeste grad av sikkerhet og stabilitet. Enkle løsninger for en travel hverdag. Det er det vi er her for.

Følg saker fra Nets Branch Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nets Branch Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nets Branch Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom