Norsk Folkehjelp

Mye å gjøre for Norsk Folkehjelps mannskaper i påsken

Del

Norsk Folkehjelp har så langt registrert 77 oppdrag i påsken, noe som er en kraftig økning fra fjoråret. Mest travelt har det vært for lagene i Rogaland og Hedmark.

Når påskeaften er over, har Norsk Folkehjelps mannskaper vært ute på 77 oppdrag så langt i påsken. Dette er en kraftig økning fra i fjor, da tallet var 41 på samme tid i påsken.

- I fjor var påsken veldig sein, og det var vår mange steder i landet. I år har det derimot vært strålende påskevær fra sør til nord, og det har vært særdeles mye folk ute på tur helt siden palmehelga. Da blir det naturligvis mer å gjøre for oss også, sier leder i Norsk Folkehjelp Sanitet, Live Kummen.

I løpet av påsken har skredfaren blitt oppjustert nord i landet, og Norsk Folkehjelp har rykket ut på flere snøskred den siste uken. En person har omkommet i skred så langt i påsken.

- Det kan se ut til at folk har vært flinke til å ta hensyn til stor skredfare i påsken. Snøforholdene nå gjør at skredfaren er vanskelig å vurdere, og vi er derfor glad for at folk har hørt på rådene om å holde seg unna skredterreng, sier Live Kummen.

Mest å gjøre har det vært for gruppene i Rogaland og Hedmark.

- De fleste skadene har vært enten i langrennsløypene eller i skibakkene. Brudd i armer eller bein er den vanligste skaden som mannskapene møter i løpet av påsken. Vi har foreløpig ikke hatt noen leteaksjoner som er relatert til typisk påskeaktivitet, sier Live Kummen.

Kontakter

Ida Kroksæter,
Kommunikasjonsrådgiver i Norsk Folkehjelp
Mobil: 456 14 852
Epost: idakr@npaid.org

Bilder

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom