Unio

Mulig streik i Staten

Del

Meklingen i det statlige tariffoppgjøret pågår. Hvis det ikke blir enighet innen fristen klokken 24.00 natt til torsdag 26. mai, kan store statlige grupper være i streik fra torsdag morgen.

I staten tar Unio i første omgang ut nær 2000 medlemmer. Uttaket følger de nye politidistriktene, og i starten er det følgende områder som vil merke streiken: Oslo, Agder, Nordland, Øst (Romerike og Follo), Sør-Vest (Rogaland) og Vest (Hordaland).
– Dette er en krevende mekling, men vi gjør alt vi kan for å få til en løsning. Vi må likevel forberede oss på konflikt. Dersom vi ikke klarer å komme til enighet, er streik et virkemiddel som vi vil ta i bruk, sier forhandlingsleder Petter Aaslestad i Unio Stat.

Han understreker at årets oppgjør primært ikke dreier seg om penger men om prinsipper.
- Dette handler først og fremst om retten til å forhandle om våre medlemmers fremtidige pensjon. Den retten er helt grunnleggende for oss som fagforbund, og svært viktig for de 750.000 ansatte i offentlig sektor.

Virksomheter som rammes ved en eventuell streik i staten er i stor grad universitets- og høgskolesektoren og politi- og lensmannsetaten. I hovedsak er det kunnskapsarbeidere som er tatt ut i streik, altså personer som driver forskning og utdanning til ulike sektorer, som for eksempel helse- og utdanningssektoren.

I politiet er det i hovedsak tatt ut personer innen forebygging, etterforskning, forvaltning og ordenstjeneste. Det er også tatt ut personer i andre statlige etater, som for eksempel NAV og Skatteetaten. Også prester vil bli tatt ut i streik.

Nøkkelord

Kontakter

Sentralt: Signy Svendsen, komm.sjef Unio, 90506133

Lokalt:
Nordland: Geir Nordkil, 906 80 603
Vest, Bergen: Kristin Hinna, 905 56 083
Vest, Sogn og Fjordane: Inger Auestad, 906 15 206
Agder: John Olav Bjørnestad, 412 02 016
Oslo: Andreas Christensen, 930 06 742
Øst (Akershus og Østfold, Lillestrøm): Jan Arne Kongsmo, 911 50 002
Sør-Vest: John Øygard, 404 48 217

Dokumenter

Om Unio

Unio
Unio
Stortingsgata 2
0158 Oslo

22 70 88 50http://www.unio.no

Unio er Norges nest største hovedorganisasjon med om lag 350 000 medlemmer. Unio er partipolitisk uavhengig, og er en aktiv aktør i arbeidslivspolitikken med et bredt samfunnsengasjement. Vi er opptatt av at offentlige tjenester har god kvalitet. For å oppnå dette er mer penger til tjenestene, økt bruk av kvalifisert personell og bedre lønnsuttelling for utdanning og kompetanse avgjørende. Unio er en pådriver for at en størst mulig del av befolkningen er sysselsatt og at arbeidslivet legger til rette for inkludering og likestilling.

Følg saker fra Unio

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Unio på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Unio

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom